Τραμπ: «Μειώστε τις τιμές των τρακτέρ» • Έλληνας Αγρότης

Τραμπ: «Μειώστε τις τιμές των τρακτέρ» • Έλληνας Αγρότης


                                 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης για τους αγρότες, οι οποίοι πλήττονται από τις εμπορικές πολιτικές και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καλώντας παράλληλα τις εταιρίες αγροτικού εξοπλισμού να μειώσουν τις τιμές.

Μιλώντας σε αγρότες στον Λευκό Οίκο, ζήτησε από μεγάλους κατασκευαστές να προσφέρουν φθηνότερα τρακτέρ και μηχανήματα, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

Η παρέμβασή του επηρέασε άμεσα τις αγορές, με τις μετοχές μεγάλων εταιριών του κλάδου να υποχωρούν. Από την πλευρά της, η Deere δήλωσε στο Reuters ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την αμερικανική κυβέρνηση και τους παραγωγούς για τη διασφάλιση προσιτών λύσεων και τεχνολογίας για τον πρωτογενή τομέα. Αντίστοιχα, η AGCO εξέφρασε τη στήριξή της σε πολιτικές που μειώνουν το κόστος για τους αγρότες.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων