Χαρταετοί, σαρακοστιανά και γλέντι στον Λόφο Φιλοπάππου – Δείτε φωτογραφίες
Τον κόσμο υποδέχθηκε με τις μελωδίες της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου
Στο καθιερωμένο εδώ και δεκαετίες σημείο συνάντησης, τον Λόφο Φιλοπάππου, τίμησαν και φέτος την Καθαρά Δευτέρα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες. Από νωρίς το πρωί άρχισε να μαζεύεται πλήθος κόσμου στον ιστορικό λόφο και σύντομα γέμισε με χαρταετούς ο αττικός ουρανός, καθώς βοήθησε και ο καιρός, με τη λιακάδα και το ελαφρύ αεράκι.
Μικροί και μεγάλοι «τίμησαν» και τα Κούλουμα, αφού φρόντισε γι’ αυτό ο Δήμος Αθηναίων με τα σαρακοστιανά εδέσματα, τον χαλβά και τις λαγάνες, που μοίρασε. Συνολικά διέθεσε δωρεάν σχεδόν 100 κιλά νηστίσιμα ορεκτικά, 2.500 τεμάχια λαγάνας, 3.000 τεμάχια χαλβά και 4.000 νερά και αναψυκτικά.
Τον κόσμο υποδέχθηκε με τις μελωδίες της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, ενώ στη συνέχεια στήθηκε κι ένα γλέντι με παραδοσιακά και νησιώτικα τραγούδια από τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού.

Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος αντάλλαξε με τον κόσμο τις ευχές για Καλή Σαρακοστή και στη συνέχεια δήλωσε: «Στον Λόφο Φιλοπάππου τιμάμε και φέτος μια παράδοση δεκαετιών. Γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα όλοι μαζί, σε έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο, με μουσική, χαρταετούς, ένα αυθεντικό νησιώτικο γλέντι και δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα. Και του χρόνου ραντεβού πάλι εδώ».





Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.









