Φωνή αλληλεγγύης για τη Γάζα: Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της ισραηλινής επιχείρησης κατά του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας «Global Sumud Flotilla», πραγματοποιείται αυτή την ώρα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Γάζα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Η κινητοποίηση συγκεντρώνει τη συμμετοχή πλήθους φορέων και συλλογικοτήτων, που ενώνουν τη φωνή τους απαιτώντας τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα.
Συγκεκριμένα, παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καθώς και εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Στο πλευρό τους βρίσκονται, επίσης, εκπρόσωποι της Νέας Αριστεράς, μέλη των συλλογικοτήτων «March to Gaza», «Global Sumud Flotilla», «Συμμαχία Σταματήστε τον πόλεμο», αλλά και άλλοι φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια να αναδειχθεί η συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση.
Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν την επίθεση κατά του στολίσκου που μετέφερε βοήθεια προς τη Γάζα, τονίζοντας ότι πρόκειται για ενέργεια που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και εμποδίζει την πρόσβαση βασικών αγαθών σε αμάχους.
Με συνθήματα και πανό, οι διαδηλωτές στέλνουν σαφές μήνυμα: «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών – Λευτεριά στη Γάζα».
*Φωτογραφίες EUROKINISSI
Δείτε επίσης:
Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.