Τόκιο 2025: Ελληνικό ξενύχτι με βάδην…

Τόκιο 2025: Ελληνικό ξενύχτι με βάδην...


Μοιάζουν με σκυταλοδρομία οι διεθνείς υποχρεώσεις των Ελλήνων αθλητών. Από το μπάσκετ και την Ρίγα στη Λετονία στο Τόκιο και την Ιαπωνία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.
Απόψε στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα (ΕΡΤ2) αρχίζουν τα πρωινά αγωνίσματα που λόγω διαφοράς ώρας στην Ελλάδα τα βλέπουμε πρωινές ώρες.
Πρώτο αγώνισμα και πρώτος τελικός το βάδην σε άνδρες και γυναίκες με τετραπλή ελληνική συμμετοχή. Στα απογευματινά αγωνίσματα στη μάχη των προκριματικών μπαίνουν σπρίντερ Εμμανουηλίδη και οι επικοντιστές Καραλής και Ρίζος.
Ο καιρός είναι βροχερός στο Τόκιο κι αυτό εάν συνεχιστεί σίγουρα θα δυσκολέψει τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών

Πρωινό πρόγραμμα
01:30 35 χλμ. βάδην (Α) Τελικός (Παπαμιχαήλ)
01:30 35 χλμ. βάδην (Γ) Τελικός (Ντρισμπιώτη, Φιάσκα, Αλικανιώτη)
03:00 Δισκοβολία (Γ) Προκριματικός Α Γκρουπ (όριο 64μ.)
04:55 Σφαιροβολία (Α) Προκριματικός (όριο 19μ.20)
04:55 Δισκοβολία (Γ) Προκριματικός Β Γκρουπ (όριο 64μ.)
05:23 100 μ. (Α) Πρώτος γύρος
05:55 4Χ400 μ. Μικτή Προκριματικός

Αυτοί είναι οι τέσσερις Έλληνες

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με φετινό 2:47.42 έχει την 21η επίδοση μεταξύ των 47 κοριτσιών που μετέχουν στο αγώνισμα.
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα (21 Μαρτίου 1984) και σήμερα μοιράζεται τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Ανήκει στον ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας και προπονητής της είναι ο Μπρεντ Βάλανς.
Το 2022 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο έκανε νταμπλ με τα χρυσά στα 20 και 35 χλμ. και 3η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βουδαπέστη) το 2023. Είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Αθλητισμού για ΑΜΕΑ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η Όλγα Φιάσκα γεννήθηκε στην Μυτιλήνη (9 Οκτωβρίου 2001), αλλά ζει στην Καρδίτσα όπου σπουδάζει. Σύλλογός της είναι η Α.Σ. Αθλοκίνηση Μυτιλήνης και προπονητής της ο Γρηγόρης Κοντός. Σημαντικότερη διάκρισή της μέχρι σήμερα, το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Μπουένος Άιρες, 2018) και το αργυρό μετάλλιο στην ομαδική βαθμολογία των 20χλμ. Βάδην στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην (Μουσκάτ, 2022). Παράλληλα είναι η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ γυναικών Κ20 στα 10.000 μ. βάδην. Το 2023 συμμετείχε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ στα 35 χλμ, αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει.

Η Σοφία Αλικανιώτη με 3:14.29 έχει την 46η επίδοση μεταξύ των 47 αθλητιριών.
Γεννήθηκε στην Πάτρα (27 Απριλίου 1998) και ασχολήθηκε με πολλά σπορ πριν καταλήξει στο επίπονο αγώνισμα του βάδην. Ανήκει στον Παναξιακό Α.) και από το 2018 προπονητής της είναι ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος. Έχει σπουδάσει διατροφολογία.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ με 2:37.07 έχει την 48η καλύτερη επίδοση μεταξύ των 50 βαδιστών που συμμετέχουν.
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα (19 Σεπτεμβρίου 1988), όπου μεγάλωσε και μένει. Έχει ύψος 1μ.77 και ανήκει στον Παμμηλιακό. Προπονητής του είναι ο Μάπεζ Σπίσιακ. Κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στα 20 χλμ. Βάδην, στα 35 χλμ. Βάδην και στα 50 χλμ. Βάδην σε δρόμο, ενώ κατέχει και το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 5 χλμ. Βάδην στον κλειστό στίβο. Έχει αγωνιστεί σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις με επιτυχία, με αποκορύφωμα την συμμετοχή του σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (2012 σε 20 χλμ. – 15ος- και 50 χλμ. Βάδην, 2016 σε 20 χλμ. και 50 χλμ. Βάδην, 2021 στα 50 χλμ. Βάδην). Είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Τρικάλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων