Τα air-fryer αποτελούν τον υπ’ αριθμό ένα εχθρό του ελαιολάδου – Ελαίας Καρπός
Follow us on Social Media
Η πτώση των τιμών λιανικής που παρατηρήθηκε από τα τέλη του 2024 ώθησε πολλά νοικοκυριά να αυξήσουν τις αγορές 5 λίτρων συσκευασιών, κάτι ωστόσο που σε βάθος χρόνου δεν μεταφράστηκε σε αύξηση της τελικής κατανάλωσης. H ισπανική Olimerca εκτιμά πως η εγχώρια κατανάλωση ελαιολάδου μειώθηκε κατά 5% μεταξύ 2024 και 2025, επίδοση που αντανακλά πως οι Ισπανοί αγοράζουν περισσότερο ελαιόλαδο, αλλά δεν το χρησιμοποιούν περισσότερο.
Αυτή η τάση αποτελεί μέρος μιας μακροπρόθεσμης εξέλιξης των μαγειρικών συνηθειών των νοικοκυριών. Περιορίζεται η χρήση πάσης φύσεως ελαίων τόσο για τηγανητά όσο και μαγειρευτά φαγητά, ενώ η φριτέζα αέρα εδραιώνεται ως η μόνη μέθοδος μαγειρέματος που συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντική αύξηση διείσδυσης.
Σύμφωνα με την Mariana Vieira Fonseca, Διευθύντρια Insights στο Worldpanel by Numerator, αγοράζουμε περισσότερα, αλλά οι καταναλωτικές μας συνήθειες δεν έχουν αλλάξει. Η πρόκληση για τον ελαιοκομικό κλάδο τώρα έγκειται στο να επανεξετάσει τον ρόλο του ελαιόλαδου στην κατανάλωση των νοικοκυριών, προσαρμόζοντάς τον στις νέες συνήθειες και μεθόδους μαγειρέματος των ισπανικών νοικοκυριών.
Follow us on Social Media
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




