Στα 20 με 23 λεπτά βγαίνει το τέταρτο χέρι στο τριφύλλι, ατονεί η ζήτηση από Κρήτη

Στα 20 με 23 λεπτά βγαίνει το τέταρτο χέρι στο τριφύλλι, ατονεί η ζήτηση από Κρήτη


Αιτίες, τόσο η αύξηση της διαθεσιµότητας, µε καλύτερες αποδόσεις στο δεύτερο και τρίτο χέρι, όσο και η ανακατεύθυνση της ζήτησης στη Στερεά Ελλάδα, από τα νότια της χώρας (Κρήτη) προς την Κεντρική και ∆υτική Ελλάδα. Η Βοιωτία διατήρησε και φέτος µε κάποια διαφορά τα ηνία στις τιµές παραγωγού µέχρι και το τρίτο χέρι, γύρω στα 20 µε 21 λεπτά για τα ποιοτικά τριφύλλια. Τα 21 λεπτά συνήθως πληρώνονταν για µεγάλες παραγγελίες (>1.000 δέµατα).

Ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση την εβδομαδιαία Agrenda

 

Στο τέταρτο χέρι, οι αποδόσεις σαφώς έπεσαν, η διαθεσιµότητα µειώθηκε, ενώ µερίδα κόσµου αποφάσισε λόγω των φετινών χαµηλότερων τιµών να µη ποτίσει το ίδιο µε το 2023 και το 2024. Αποτέλεσµα, η εποχική ζήτηση να µένει σταθερή, αλλά το τριφύλλι να είναι σηµαντικά λιγότερο και οι τιµές παραγωγού (όχι αυτοκινήτου) να πλησιάζουν τα 22 µε 23 λεπτά. Λίγο βορειότερα, στη Φθιώτιδα, οι τιµές παίζουν αρκετά χαµηλότερα, κατά κανόνα κάτω από 20 λεπτά. Μέχρι και το τρίτο χέρι, οι τιµές στην Ελάτεια µε το ζόρι άγγιζαν τα 18 λεπτά παραγωγό.

Σηµειώνεται µείωση των παραγγελιών από την Κρήτη και ανακατεύθυνση της ζήτησης από ∆υτική Ελλάδα και Καλάβρυτα προς τη Βοιωτία. Οι τριφυλλάδες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ζητούν 2-3 λεπτά πάνω από τη Βοιωτία, µε αποτέλεσµα να µένει το προϊόν

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων