Ρούτε: Δεν επιβεβαιώνουμε ότι ήταν Ιρανικοί οι πύραυλοι που χτύπησαν το Γκαρσία – Είμαι πεπεισμένος ότι το ΝΑΤΟ θα καταφέρει να ξανανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ – ertnews.gr

Ρούτε: Δεν επιβεβαιώνουμε ότι ήταν Ιρανικοί οι πύραυλοι που χτύπησαν το Γκαρσία – Είμαι πεπεισμένος ότι το ΝΑΤΟ θα καταφέρει να ξανανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ


Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πρόσφατη επίθεση κατά της αμερικανο-βρετανικής στρατιωτικής βάσης στον Ινδικό Ωκεανό πραγματοποιήθηκε με Ιρανικούς διηπειρωτικούς πυραύλους. Τη δήλωση αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Μαρκ Ρούτε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS News, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής επιβεβαίωση για την προέλευση των πυραύλων βεληνεκούς 4.000 χιλιομέτρων που έπληξαν τη βάση Ντιέγκο Γκαρσία.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ο Μαρκ Ρούτε διαβεβαίωσε ότι είναι «απόλυτα πεπεισμένος» πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα καταφέρει να ξανανοίξει τα Στενά του Ορμούζ. Παράλληλα, εξέφρασε πλήρη υποστήριξη στις στρατιωτικές πρωτοβουλίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ιράν, χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση «κριτική» λόγω της υπαρξιακής απειλής που διατρέχει η περιοχή.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κάλεσε τα κράτη μέλη να ενωθούν στην υποστήριξη των ενεργειών των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις χρειάζονται χρόνο για να συντονιστούν, δεδομένου ότι δεν ήταν ενήμερες για προηγούμενες αμερικανικές και ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες.

«Φορτίστε κινητά, αποθηκεύστε νερά, μάθετε Περσικά», απειλούν οι οι Φρουροί της επανάστασης

Την ίδια στιγμή, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν απείλησαν με νέες, σφοδρότερες επιθέσεις, δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες στους πολίτες. Σε σχετική ανακοίνωση, προτρέπουν τους πολίτες να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, να αποθηκεύσουν νερό και να μάθουν περσικά, προκειμένου να μπορούν να ακολουθήσουν τις επικείμενες οδηγίες, καθώς αναμένονται σοβαρές συνέπειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων