Ο Τραμπ θα χαρακτηρίσει την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» τρομοκρατική οργάνωση
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε την Κυριακή (23/11) τα σχέδιά του να χαρακτηρίσει την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση, εν μέσω πρόσφατων αποκαλύψεων σχετικά με τον ριζοσπαστισμό της ισλαμιστικής ομάδας και την αυξανόμενη επιρροή της στη Δύση, σύμφωνα με τη New York Post.
«Θα γίνει με τους πιο ισχυρούς και δυναμικούς όρους», δήλωσε ο Τραμπ στο Just the News. «Τα τελικά έγγραφα καταρτίζονται».
Αυξανόμενη δυναμική εντός των Ρεπουμπλικανών
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, χαρακτήρισε τόσο την Μουσουλμανική Αδελφότητα όσο και το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) ως ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις στην πολιτεία.
Ο χαρακτηρισμός από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να διακόψει τη χρηματοδότηση και οποιοδήποτε άλλο μέσο υποστήριξης προς τη συγκεκριμένη ομάδα.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία ιδρύθηκε στην Αίγυπτο το 1928, έχει αναφερθεί ότι έχει δεσμούς με πολυάριθμες τρομοκρατικές ομάδες. Η Χαμάς, για παράδειγμα, αυτοανακηρύχθηκε «μία από τις πτέρυγες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Παλαιστίνη» στο ιδρυτικό της καταστατικό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Just the News ανέφερε ότι υπήρχε αυξανόμενη δυναμική εντός της κυβέρνησης Τραμπ για να χαρακτηριστεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση, προτού ο πρόεδρος αποκαλύψει το σχέδιό του να το κάνει.
Το σχέδιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας «μεταμορφώσει τη δυτική κοινωνία από μέσα»
Μια ανατριχιαστική ανάλυση από το Ινστιτούτο Μελέτης του Παγκόσμιου Αντισημιτισμού την περασμένη εβδομάδα διαπίστωσε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα βρίσκεται στα μισά του σχεδίου της να «μεταμορφώσει τη δυτική κοινωνία από μέσα».
«Είμαστε τώρα 50 χρόνια στο 100ετές σχέδιο της Αδελφότητας να εδραιωθεί σε βασικούς θεσμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες δυτικές κοινωνίες για να υπονομεύσει και να καταστρέψει τη δημοκρατία μας», δήλωσε ο διευθυντής του ISGAP, Δρ. Charles Asher Small.
«Δεν πρόκειται απλώς για ένα πολιτικό κίνημα, αλλά για ένα διεθνικό ιδεολογικό εγχείρημα που προσαρμόζεται στα δυτικά συστήματα, ενώ παράλληλα εργάζεται για να τα υπονομεύσει».
Ενώ υπάρχουν διαφορετικά παρακλάδια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οργάνωση γενικά υποστηρίζει τον αυστηρό νόμο της Σαρία και πιέζει για ένα χαλιφάτο.
Ένα χαλιφάτο είναι μια κυβέρνηση που κυβερνάται από αυστηρό ισλαμικό θρησκευτικό κώδικα ή νόμο της Σαρία, σύμφωνα με τον οποίο τα δικαιώματα των γυναικών συνήθως περιορίζονται σοβαρά, ενώ αφθονούν ακραίες μορφές τιμωρίας καθώς οι επιβλέποντες της καταπιέζουν τις προσωπικές ελευθερίες.
«Πύλη προς της τρομοκρατία»
«Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποτελεί πύλη προς την τρομοκρατία, εμποτίζοντας τα μέλη της με θρησκευτικά δόγματα και μίσος που δικαιολογούν τη βία», σύμφωνα με μια καυστική έκθεση του Οκτωβρίου για την Μουσουλμανική Αδελφότητα από το think tank Foundation for Defense of Democracies.
«Τα πιο αποφασισμένα από αυτά τα μέλη σχηματίζουν στη συνέχεια ομάδες που αποσχίζονται ή μεταναστεύουν μεμονωμένα σε τρομοκρατικές οργανώσεις».
Η πρώτη κυβέρνηση Τραμπ είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να χαρακτηρίσει την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση.
Εκείνη την εποχή, η Μουσουλμανική Αδελφότητα απάντησε σε αυτή την ταμπέλα, περιγράφοντας το έργο της ως υπεράσπιση της «μετριοπαθούς και ειρηνικής μας σκέψης σε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σωστό, για ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία, για να υπηρετήσουμε τις κοινότητες στις οποίες ζούμε και την ανθρωπότητα στο σύνολό της».
Το σύνθημα της ομάδας αναφέρει ότι «Ο Αλλάχ είναι ο στόχος μας. Ο Προφήτης είναι ο ηγέτης μας. Το Κοράνι είναι ο νόμος μας. Η Τζιχάντ είναι ο δρόμος μας. Το να πεθάνουμε στο δρόμο του Αλλάχ είναι η υψηλότερη ελπίδα μας».
Η Τουρκία και το Κατάρ στο στόχαστρο
Πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, έχουν χαρακτηρίσει την Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η Αίγυπτος και η Ιορδανία έχουν απαγορεύσει την οργάνωση.
Αντιθέτως, η Τουρκία και το Κατάρ είναι βασικοί υποστηρικτές της, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν να θεωρείται μέλος της.
Ο χαρακτηρισμός της οργάνωσης ως τρομοκρατικής, θα δώσει στις ΗΠΑ αυξημένες εξουσίες προκειμένου να ενεργεί ακόμα και ενόπλως, κατά τον υποστηρικτών της. Το πόσο αυτό θα γίνει πράξη στην περίπτωση της Τουρκίας και του Κατάρ, θα το δείξουν οι εξελίξεις.
Απ’ ότι φαίνεται όμως, οι ισραηλινές πιέσεις για την απομόνωση αυτών των δύο χωρών, φαίνεται ότι αρχίζουν να παράγουν καρπούς.
Δείτε επίσης:
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.



