Ο Σάμπολτς Μπόνα νέος υπουργός Γεωργίας στην νέα ουγγρική κυβέρνηση
Ο ηγέτης της Τίσα παρουσίασε τους πρώτους υπουργούς και ένα υπουργικό συμβούλιο 16 χαρτοφυλακίων, καταργώντας το συγκεντρωτικό μοντέλο του Όρμπαν.
Η Ανίτα Όρμπαν – μια έμπειρη διπλωμάτης και πρώην στέλεχος της Vodafone στο Λονδίνο, η οποία δεν έχει συγγένεια με τον πρώην πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν – ορίστηκε υπουργός Εξωτερικών.
Ο Άντρας Κάρμαν πρόκειται να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Ιστβάν Καπιτάνι, πρώην ανώτερο στέλεχος της Shell, θα ηγηθεί του χαρτοφυλακίου οικονομίας και ενέργειας.
Του υπουργείου Υγείας θα ηγηθεί ο Ουγγροβρετανός γιατρός Ζολτ Χέγκεντους, ο οποίος εργάστηκε προηγουμένως στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και τράβηξε την προσοχή του κοινού για τον χορό του τη νύχτα των εκλογών. Ο πρώην αρχηγός των ουγγρικών ενόπλων δυνάμεων, Ρομούλους Ρούζιν-Σέντι, ορίστηκε υπουργός Άμυνας.
Ο Λάσλο Γκάιντος θα επιβλέπει τα περιβαλλοντικά ζητήματα και ο Σάμπολτς Μπόνα θα είναι υπεύθυνος για τη γεωργία και τα τρόφιμα.
Η Άγκνες Φόρστχοφερ ορίστηκε πρόεδρος του νέου κοινοβουλίου.
Περισσότεροι διορισμοί αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με τη νέα κυβέρνηση να είναι πιθανό να σχηματιστεί γύρω στις 9-10 Μαΐου.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




