Μαύρος καπνός από το κονκλάβιο στο Βατικανό – «Άκαρπη» η πρώτη ψηφοφορία για το νέο Πάπα

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη, όπως προβλέπει το πρωτόκολο
Μαύρος είναι ο καπνός που βγήκε από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα που έδειξε ότι απέβη άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Πάπα.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, όπως προβλέπει το πρωτόκολο.
Ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι και λίγο πριν τις 19:00, ακούστηκε το «extra omnes» για να αρχίσει η ψηφοφορία και διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, πολύ περισσότερο απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί χθες στην ίδια την αίθουσα Τύπου του Βατικανού.
Κάτι που μπορεί να οφείλεται -σε έναν βαθμό- στον αριθμό ρεκόρ των 133 εκλεκτόρων καρδιναλίων και στο ότι προέρχονται από εβδομήντα μια διαφορετικές χώρες.
Το Κονκλάβιο θα παραμείνει απομονωμένο μέχρι να φτάσουμε στο «Habemus Papam».
Αύριο αναμένεται να διεξαχθούν τέσσερις ψηφοφορίες, δυο το πρωί και δυο το απόγευμα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, κατά την αυριανή ημέρα θα αυξηθούν οι πιθανότητες εκλογής του νέου Αγίου Πατέρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, δεδομένου ότι το 2005 ο πάπας Βενέδικτος είχε εκλεγεί κατά την τέταρτη ψηφοφορία και ο πάπας Φραγκίσκος, το 2013, στην πέμπτη.
Απόψε, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, συγκεντρώθηκαν και περίμεναν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, με το βλέμμα στραμμένο στην καπνοδόχο της Καπέλα Σιξτίνα περισσότεροι από 50.000 πιστοί, κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης αλλά και πολίτες προερχόμενοι από δεκάδες διαφορετικές χώρες.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.