Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού

Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, διεξήχθη από τις 15 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου Πελάγους.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), στις ασκήσεις συμμετείχαν πλοία των διοικήσεων φρεγατών, ταχέων σκαφών, υποβρυχίων, πλοίων επιτήρησης, ναρκοπολέμου, υποβρυχίων καταστροφών, ιπτάμενα μέσα της Αεροπορίας Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ολοκλήρωση Άσκησης Ετοιμότητας
Ανακοίνωση Τύπου ➡️ https://t.co/TGuvuziwX6#ΓΕΕΘΑ #HNDGS #ΕΔ @Hellenic_MOD @HAspokesman @NavyGR @HAFspokesperson #ΔΕΠ pic.twitter.com/o1Ur9D2Us9
— ΓΕΕΘΑ-HNDGS (@hndgspio) September 18, 2025
Σκοπός η ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού
Οι εκπαιδεύσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, με σκοπό την αξιολόγηση της επιχειρησιακής σχεδίασης, καθώς και τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.
Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.