Δίνει άλλη γεύση και άρωμα η Κορωνέικη στην Αργολίδα, η Argeon βάζει πλώρη για την Ιαπωνία – Ελαίας Καρπός

Follow us on Social Media
Όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης και επικεφαλής της εταιρείας, Δημήτρης Αγγέλου, «είμαστε παραγωγοί από την Αργολίδα. Συγκεκριμένα τα χωράφια μας βρίσκονται στην Αμυγδαλίτσα και το Μοναστηράκι, είναι δύο χωριά δίπλα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Μιδέας και των Μυκηνών αντίστοιχα. Καλλιεργούμε ελιές, κυρίως Κορωνέικες, και τα τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε το Argeon. Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας».
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 44 του Ελαίας Καρπός
Η αρχή, σύμφωνα με τον κ. Αγγέλου, έγινε το 2021 «τότε που το ελαιόλαδο ήταν ένα φθηνό για τον παραγωγό προϊόν. Θυμάμαι είχε περίπου τρία ευρώ χονδρική» θα πει, για να συνεχίσει: «Γνωρίζαμε εξαρχής όμως ότι έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ ποιοτικό προϊόν. Έτσι αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας, με στόχο να κερδίσουμε κάποια υπεραξία, για να αξίζει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε. Ουσιαστικά θέλαμε να καθετοποιήσουμε την παραγωγή μας. Από το χωράφι στο ράφι» σημειώνει.
Οι δυσκολίες του εγχειρήματος
«Στην αρχή οι δυσκολίες ήταν πολλές» τονίζει ο κ. Αγγέλου. «Από απλά θέματα, όπως τι πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα, μέχρι το πού και πώς θα διαθέσουμε το προϊόν μας. Νομίζω όμως με μεγάλη προσπάθεια και αρκετή γνώση, πλέον, γύρω από το ελαιόλαδο, είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Στόχος μας είναι να κάνουμε νέες συνεργασίες σε αγορές τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος».
Η δική μας Κορωνέικη
«Όσο πιο πολύ ασχολούμαστε με το ελαιόλαδο, τόσο πιο πολύ καταλαβαίνουμε ότι η κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά» θα πει ο επικεφαλής της Argeon, για να συμπληρώσει: «Στη δική μας περιοχή, την Αργολίδα, νομίζω ότι η Κορωνέικη ποικιλία δίνει ένα ξεχωριστό προφίλ στο παραγόμενο ελαιόλαδο από τις Κορωνέικες για παράδειγμα της Μεσσηνίας, της Λακωνίας ή της Κρήτης».
Συνεργασίες με παραγωγούς
Στο ξεκίνημα οι άνθρωποι της Argeon έθεσαν ως στόχο τη διαχείριση του ελαιολάδου που προερχόταν αποκλειστικά από τους δικούς τους ελαιώνες. Όμως σε σύντομο διάστημα, όπως αναφέρει ο κ. Αγγέλου, προχώρησαν σε αρκετές συνεργασίες στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση για το προϊόν. «Έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συνεργασίες με άλλους παραγωγούς της περιοχής μας. Διαλέξαμε παραγωγούς που παράγουν, επίσης, υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Έχουμε πλέον παραγωγούς που κάθε χρόνο μας δίνουν το λάδι τους. Οι συνεργασίες αυτές μάλιστα μας έδωσαν μια παραπάνω ώθηση, να αναζητήσουμε και άλλους πελάτες και να μπορούμε να τους καλύψουμε. Πράγματι, αυτή την στιγμή έχουμε πελάτες σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Αμερική. Σύντομα θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και στη μακρινή Ιαπωνία» σημειώνει ο ίδιος.
Διεθνείς διακρίσεις
Σύμφωνα με τον κ. Αγγέλου, το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Argeon πραγματοποιούν τις σωστές επιλογές σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από την καλλιέργεια του ελαιώνα μέχρι τη συσκευασία, αντικατοπτρίζεται στις σημαντικές διεθνείς διακρίσεις που έλαβε τα τελευταία χρόνια το προϊόν τους.
Follow us on Social Media
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.