Γ. Λοβέρδος στο ΕΡΤnews: Είμαστε σε καθεστώς απόλυτης αβεβαιότητας μετά το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο

Γ. Λοβέρδος στο ΕΡΤnews: Είμαστε σε καθεστώς απόλυτης αβεβαιότητας μετά το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο


Σε μια επικίνδυνη φάση εισέρχεται η σύγκρουση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, μετά την είδηση για το χτύπημα που δέχθηκε ελληνόκτητο πλοίο, γεγονός που επιβεβαίωσε ο Γιάννης Λοβέρδος μιλώντας στο ΕΡΤnews. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση φέρεται να πραγματοποιήθηκε και από ουκρανικό drone, αναδεικνύοντας την ανεξέλεγκτη τροπή που λαμβάνουν οι πολεμικές επιχειρήσεις και την άμεση απειλή για την εμπορική ναυτιλία.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το περιστατικό αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων ανακατατάξεων και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην προμήθεια του ρωσικού φυσικού αερίου, κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρες και απίστευτες καταστάσεις». Η επίθεση αυτή δεν αποτελεί απλώς ένα μεμονωμένο στρατιωτικό συμβάν, αλλά συνδέεται άμεσα με την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις είναι έντονη, καθώς η αστάθεια στις θαλάσσιες οδούς μεταφοράς αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές. Ο Γιάννης Λοβέρδος υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πλέον το ύψος στο οποίο θα φτάσουν οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου το προσεχές διάστημα, δεδομένης της μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας.

Καταλήγοντας, ο κ. Λοβέρδος απηύθυνε έκκληση για διαρκή ετοιμότητα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να επεξεργάζεται εναλλακτικά σενάρια για την αντιμετώπιση κάθε πιθανής εκδοχής αυτής της κρίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων