Βόλεϊ Γυναικών: Η ΑΕΚ έγραψε ιστορία στο Κόσοβο – Κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ έγραψε ιστορία στο Κόσοβο, κατακτώντας το Βαλκανικό Κύπελλο με εντυπωσιακό 3Χ3 και εξασφαλίζοντας πανηγυρικά την πρόκρισή της στο Challenge Cup της Ευρώπης!
Η «Ένωση» επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, επικρατώντας με 3-0 σετ της KV Drita στον τελευταίο αγώνα (25-20, 25-18, 25-19) και κατακτώντας αήττητη την κορυφή. Ήταν μια επιβλητική εμφάνιση που απέδειξε πως η ΑΕΚ επιστρέφει δυναμικά στα ευρωπαϊκά σαλόνια, με ψυχή, πάθος και καθαρή υπεροχή μέσα στο γήπεδο.
Η ομάδα του Ντεχρί Τζαν Ντεχριόγλου έδειξε εξαιρετική συνοχή και αποφασιστικότητα. Οι Γιουζγκέντς και Σαβάζ ηγήθηκαν επιθετικά, η Κυπαρίσση και η Καββαδία πρόσφεραν σταθερότητα, ενώ η Μπουρτέα με τα δυνατά της σερβίς και η Ξηντάρα στην άμυνα κράτησαν την ομάδα σε υψηλό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά.
Με 9 άσσους, 36 επιθέσεις και 7 μπλοκ, η ΑΕΚ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Κάθε πόντος ήταν αποτέλεσμα ομαδικότητας και πείσματος, ενώ το «κιτρινόμαυρο» πάθος ξεχείλιζε από τον πάγκο και τις εξέδρες.
Η επόμενη πρόκληση έρχεται στη Σερβία, όπου η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Pinki Mitrovica στις 5 Νοεμβρίου, στον πρώτο αγώνα του Challenge Cup. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ολυμπιακού Χωριού, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Η ΑΕΚ απέδειξε ότι δεν είναι απλώς μια ομάδα, αλλά μια οικογένεια που μάχεται με ψυχή και καρδιά. Το Βαλκανικό Κύπελλο είναι μόνο η αρχή. Το ταξίδι συνεχίζεται – και η Ευρώπη πλέον γνωρίζει πολύ καλά το όνομα ΑΕΚ.
ΑΕΚ – KV Drita 3-0
Τα σετ: 25-20, 25-18, 25-19.
ΑΕΚ (Ντεχρί Τζαν Ντεχριόγλου): Μπουρτέα 6 (5/13 επ., 1 άσσος, 625 υπ. – 25% άριστες), Καββαδία 7 (4/14 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Βάλκοβα, 2 (2 άσσοι) Κυπαρίσση 9 (7/22 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 57% υπ. – 43% άριστες), Σαβάζ 10 (5/8 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Γιουζγκέντς 14 (12/27 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Ξηντάρα (λ, 22% υπ. – 0% άριστες), Βουλγαράκη, Στάικου, Κλέπκου 4 (3/15 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 50% άριστες).
KV DRITA (Λόρικ Ιλάζι): Νούνιες 10 (8/21 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μότα 1 (1/4 επ.), Σιλεϊμάνι 10 (10/29 επ., 29% υπ. – 18% άριστες), Κιούκου, Φρεσένιους 16 (15/40 επ., 1 μπλοκ, 38% υπ. – 25% άριστες), Σαμπάνι 5 (5/13 επ.) / Ιλάζι (λ, 41% υπ. – 24% άριστες)), Εμίνι.
*Φωτογραφία και βίντεο Facebook AEK Athletic club
Δείτε επίσης:
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.