Αυξημένη παραγωγή και εξαιρετική ποιότητα στον φετινό τρύγο του Α.Σ Λήμνου – Winetrails

Αυξημένη παραγωγή και εξαιρετική ποιότητα στον φετινό τρύγο του Α.Σ Λήμνου - Winetrails


Οι ήπιες θερμοκρασίες του καλοκαιριού διατήρησαν τις οξύτητες σε πολύ καλά για την ποικιλία επίπεδα, και συντέλεσαν στην ανάπτυξη των πλούσιων πρωτογενών αρωμάτων του Μοσχάτου Αλεξανδρείας. Δεν παρατηρήθηκαν μυκητολογικές προσβολές τόσο στη συμβατική όσο και στη βιολογική καλλιέργεια, ως συνέπεια της σωστής καταπολέμησης τους αλλά και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο τρύγος του Λημνιού διήρκεσε από τις 9 ως τις 11 Σεπτεμβρίου με αύξηση της παραγωγής  σε σχέση με τον τρύγο του 2024, ενώ η υγιεινή κατάσταση των σταφυλιών ήταν όπως και στο Μοσχάτο εξαιρετική. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην ανάπτυξη του τυπικού χαρακτήρα της ποικιλίας, δίνοντας κρασιά με πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων και πολύ καλή δομή.

Σε γενικές γραμμές, ο τρύγος κύλησε ομαλά, χωρίς να υπάρξουν απρόοπτα, ενώ το θετικό στοιχείο είναι η αύξηση της παραγωγής που βοηθά τον ΑΣ Λήμνου-Η Ένωση να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη ζήτηση των κρασιών που παράγει.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων