Απρόσμενη «μάχη» ψαρά με καρχαρία στην Αργολίδα – Τον απελευθέρωσε μετά από μία ώρα

Απρόσμενη «μάχη» ψαρά με καρχαρία στην Αργολίδα - Τον απελευθέρωσε μετά από μία ώρα


Ένα σπάνιο και εντυπωσιακό περιστατικό έζησε ο επαγγελματίας ψαράς Παύλος Παυλίδης ανοιχτά της Ερμιόνης Αργολίδας, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν καρχαρία μάκο την ώρα που ψάρευε μόνος του.

Όπως διηγήθηκε στο ΕΡΤnews, ο καρχαρίας «τσίμπησε» το δόλωμά του ξαφνικά, αιφνιδιάζοντάς τον.

Στην αρχή ο κ. Παυλίδης νόμζε ότι είχε πιάσει μεγάλο μαγιάτικο, ωστόσο σύντομα κατάλαβε ότι κάτι ήταν διαφορετικό. Ο καρχαρίας, μήκους περίπου 2,5 μέτρων και βάρους 150 κιλών, άρχισε να χτυπά με δύναμη τη βάρκα. «Δύο φορές μου χτύπησε το πλάι. Ήταν σαν σύγκρουση με άλλο σκάφος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά από περισσότερη από μία ώρα προσπάθειας, ο έμπειρος ψαράς κατάφερε να τραβήξει κοντά το ζώο και να το απελευθερώσει, αφαιρώντας αγκίστρια και πετονίες που το είχαν παγιδεύσει.

«Δεν ήθελα να τον αφήσω με πετονιές πάνω του, θα μπορούσε να εγκλωβιστεί και να πεθάνει. Ακόμα κι αν επιτρεπόταν από τη νομοθεσία, πάλι θα τον ελευθέρωνα. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στο οικοσύστημα», υπογράμμισε.

@pavlospavlidisfishing

#shark #pavlospavlidisfishing #fishingchartes #pavlospavlidisfishing #shimanofishing @Sakis Arseniou Official @Kasambalis Fishing @Sfp1307

♬ Epic Music(863502) – Draganov89

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε επίσης: Χανιά: Καρχαρίας «βγήκε βόλτα» στην παραλία του Σταυρού!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων