Αποκαλυπτήρια για την αυθεντική γερμανική πίλσνερ «Γκρολ» της Αναστασίου – Beer & Brunch

Αποκαλυπτήρια για την αυθεντική γερμανική πίλσνερ «Γκρολ» της Αναστασίου - Beer & Brunch


Τη νέα της αυθεντική γερμανική πίλσνερ «Γκρολ» παρουσιάζει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο παραδοσιακό βαυαρικό εστιατόριο München – My way by Erich η Ζυθοποιία Αναστασίου.

Όπως αναφέρει η μικροζυθοποιία από το Χαλάνδρι η «Γκρολ» είναι «Μια αυθεντική γερμανική πίλσνερ, μια συνταγή που τιμά τους πρωτοπόρους, τους οραματιστές, σέβεται την παράδοση και αποτυπώνει την ουσία της γερμανικής ζυθοποίησης». Η περιεκτικότητα της σε αλκοόλ ανέρχεται σε 4,6%.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η έμπνευση πίσω από τη νέα συνταγή της Ζυθοποιίας Αναστασίου:

Πηγή έμπνευσης για την νέα μας συνταγή αποτελεί ένας από τους πρωτοπόρους, ο Γιόζεφ Γκρολ.

Ο Γιόζεφ Γκρολ (21 Αυγούστου 1813 – 22 Νοεμβρίου 1887) ήταν Γερμανός ζυθοποιός. Ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης ενός ζυθοποιείου στο Βίλσχοφεν αν ντερ Ντόναου στην Κάτω Βαυαρία και είχε πειραματιστεί κυρίως με  βυθοζύμωτες συνταγές.

Ο Γκρολ, γνωστός και ως ο «πατέρας της πίλσνερ», ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός της πρώτης ανοιχτόχρωμης λάγκερ στον κόσμο, της Pilsner Urquell, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αποτέλεσε την έμπνευση για περισσότερα από τα δύο τρίτα του ζύθου που παράγεται και καταναλώνεται σήμερα στον κόσμο.

Η σύμβαση του Γιόζεφ Γκρολ με το τσέχικο ζυθοποιείο έληξε στις 30 Απριλίου 1845. Επέστρεψε στο Βίλσχοφεν αν ντερ Ντόναου και αργότερα κληρονόμησε το ζυθοποιείο του πατέρα του.

Ο Γιόζεφ Γκρολ πέθανε στις 22 Νοεμβρίου 1887, σε ηλικία 74 ετών, από καρδιακή προσβολή στο σπίτι της κόρης του Κάθι Χούτερ στο Βίλσχοφεν αν ντερ Ντόναου, όμως η κληρονομιά που άφησε πίσω του ζεί αιώνια.

Η ζυθοποιία Groll δεν υπάρχει πλέον. Ωστόσο, τμήματα της ζυθοποιίας αποκτήθηκαν από την Wolferstetter, μια άλλη ζυθοποιία της περιοχής η οποία  εξακολουθεί να παράγει την «Josef Groll Pils» προς τιμήν του.

Το Βίλσχοφεν αν ντερ Ντόναου, «Βίλσχοφεν στον Δούναβη», είναι η μεγαλύτερη πόλη στα νοτιοανατολικά της Βαυαρίας, στη Γερμανία, στην περιφέρεια του Πάσσαου.

Στη νέα μας συνταγή δεσπόζει ο θυρεός του Πάσσαου με φόντο την βαυαρέζικη σημαία.

Είναι η περιοχή που έζησε, μεγαλούργησε και απεβίωσε σαν ζυθοποιός ο Γκρολ.

Μείνετε συντονισμένοι για την  παρουσίαση της νέας μας ετικέτας!!!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

21-12-2025

7t87t97y8y