Ανοιχτή σε οποιοδήποτε σχήμα διαπραγματεύσεων με Ρωσία η Ουκρανία

Ανοιχτή σε οποιοδήποτε σχήμα διαπραγματεύσεων με Ρωσία η Ουκρανία


Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες Πέμπτη με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ζελένσκι αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα πως συζήτησαν “την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης”.

Αφού ενημέρωσε τον αμερικανό ομόλογό του για την κατάσταση στα μέτωπα των μαχών, ο Ζελένσκι τον διαβεβαίωσε πως “η Ουκρανία είναι έτοιμη για 30ήμερη κατάπαυση του πυρός, ακόμη και από σήμερα”.

Όπως αναφέρει ο Ζελένσκι, η Ουκρανία είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε σχήμα διαπραγματεύσεων, “αλλά για να συμβεί αυτό, η Ρωσία πρέπει να δείξει πως είναι σοβαρή” όσον αφορά την εκπεφρασμένη πρόθεσή της για τερματισμό του πολέμου, “αρχίζοντας με μια πλήρη και άνευ όρων εκεχειρία”.

 

“Ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε πως θέλει να τελειώσει αυτός ο πόλεμος, είναι έτοιμος να βοηθήσει και συμμερίζεται την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός”, συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Χαιρέτισε την “ιστορική” συμφωνία με τις ΗΠΑ για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας πως δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για συνεργασία, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων