Αγρότες: Ώρα αποφάσεων στα μπλόκα – Νέα συνάντηση με Τσιάρα

Αγρότες: Ώρα αποφάσεων στα μπλόκα - Νέα συνάντηση με Τσιάρα


Στις γενικές συνελεύσεις των μπλόκων είναι στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα, καθώς οι αγρότες αναμένεται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους που έχουν ξεπεράσει τις 50 ημέρες. Μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει σήμερα νέο ραντεβού και με τον υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα στο πλαίσιο της συνέχισης του διαλόγου, όπως αναφέρεται.

Πάντως, με αισθήματα απογοήτευσης και διάθεση για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των αγροτών. Παρά τον μαραθώνιο διάλογο με τον πρωθυπουργό, οι απαντήσεις που δόθηκαν στα φλέγοντα αιτήματά τους κρίθηκαν ανεπαρκείς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για «κάθοδο» των τρακτέρ στην πρωτεύουσα.

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι ζητούσαν εμβόλιο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς, αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε.

Σήμερα, στις 18:00, έχει προγραμματιστεί συνέλευση στο μπλόκο της Νίκαιας, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες διαδικασίες στο μπλόκο της Καρδίτσας στον Ε-65 και στα Τρίκαλα.

Ανάλογες συνελεύσεις θα γίνουν στα μπλόκα όλα της χώρας, όπως και σε εκείνα στα τελωνεία, που είναι σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους και με τους αγρότες της Θεσσαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τις συνελεύσεις, οι αγρότες αναμένεται να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις, σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή, για το αν θα συνεχιστούν ή όχι οι κινητοποιήσεις.

Ρίζος Μαρούδας: «Με άδεια χέρια από το Μαξίμου»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, έδωσε το στίγμα των προθέσεων του κλάδου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης. Χαρακτήρισε τις κυβερνητικές προτάσεις κατώτερες των προσδοκιών, τονίζοντας ότι οι αγρότες φεύγουν ουσιαστικά χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας», ήταν το σαφές μήνυμα που απηύθυνε.

Δείτε επίσης:

Απογοητευμένοι οι αγρότες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις»

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων