Αγροτικές Ειδήσεις: Χ. Αποστολόπουλος (ΣΕΒΓΑΠ): Ώρα για ενίσχυση των ελέγχων και επιστημονική εγρήγορση στη βιοασφάλεια

Με αφορμή την επανεμφάνιση κρουσμάτων αφθώδους πυρετού σε γειτονικές χώρες, ο ΣΕΒΓΑΠ απευθύνει μήνυμα εγρήγορσης και συντονισμένης δράσης, προτείνοντας τη συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής και την αυστηροποίηση των συνοριακών ελέγχων για την προστασία της βιοασφάλειας.
Τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής εκτίμησης κινδύνου και την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων προτείνει ο Πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ, Χρήστος Αποστολόπουλος, μιλώντας στο Agrocapital, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης για την προστασία της βιοασφάλειας της χώρας.
Όπως επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του, «με προνοητικότητα και υπευθυνότητα μπορούμε να προλάβουμε εξελίξεις που θα ήταν δύσκολα αναστρέψιμες». Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «δεν χρειάζεται να λειτουργούμε πυροσβεστικά, αλλά προνοητικά», με τον ΣΕΒΓΑΠ να δηλώνει πρόθυμος να συνεργαστεί στενά με τις αρμόδιες αρχές, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην προάσπιση της υγειονομικής ασφάλειας του κλάδου.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.