Αγροτικές Ειδήσεις: Οι εισαγωγές σιταριού της Αιγύπτου μειώνονται κατά 21%

Το 2024/25, που έληξε τον Ιούνιο, η Αίγυπτος εισήγαγε 4,5 εκατομμύρια τόνους σιταριού αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters. Σε σύγκριση με το 2023/24, οι εισαγωγές σιταριού μειώθηκαν κατά 21%.
Η Αίγυπτος είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σιταριού στον κόσμο. Η κυβέρνηση εισάγει συνήθως περίπου 5 εκατομμύρια τόνους σιταριού ετησίως για να διατηρήσει τα στρατηγικά της αποθέματα και να επιδοτήσει την παραγωγή ψωμιού. Άλλα 7 εκατομμύρια τόνοι εισάγονται μέσω του ιδιωτικού τομέα.
Η επιδοτούμενη παραγωγή ψωμιού απαιτεί περίπου 8 εκατομμύρια τόνους σιταριού ετησίως. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκστρατείας προμηθειών, η οποία έληξε τον Αύγουστο, η κυβέρνηση αγόρασε 3,9 εκατομμύρια τόνους σιταριού από τοπικούς αγρότες.
Η κυβέρνηση είχε προγραμματίσει να αγοράσει 4 έως 5 εκατομμύρια τόνους, που είναι περίπου το ήμισυ της συγκομιδής, η οποία ανέρχεται σε περίπου 10 εκατομμύρια τόνους.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.