Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τους Ισραηλινούς ομήρους
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκλήθηκε να διεξαγάγει αύριο Τρίτη κατεπείγουσα συνεδρίαση για το ζήτημα των ισραηλινών ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον διεθνή οργανισμό, με φόντο την ατμόσφαιρα αγανάκτησης για την τύχη τους στον θύλακα, ρημαγμένο έπειτα από 22 μήνες πολέμου και απειλούμενο από λιμό.
Ο Ντάνι Ντάνον, πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, ανήγγειλε τη συνεδρίαση αυτή μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, μερικές ημέρες αφού είδαν το φως της δημοσιότητας βίντεο στα οποία εικονίζονται τρομερά αδυνατισμένοι δύο ισραηλινοί όμηροι.
Ο κ. Ντάνον διευκρίνισε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας «θα συγκληθεί (αύριο) Τρίτη σε κατεπείγουσα συνεδρίαση για την καταστροφική κατάσταση των ομήρων στη Γάζα».
Η δημοσιοποίηση την Πέμπτη από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα και σύμμαχό του, τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ, τριών βίντεο στα οποία εικονίζονται αυτοί οι δύο ισραηλινοί όμηροι, απισχνασμένοι, προκάλεσε έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις στο Ισραήλ και έντονο διάλογο για την ανάγκη να κλειστεί συμφωνία προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι άνθρωποι αυτοί, που είχαν απαχθεί κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου εφόδου της Χαμάς στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου 2023, που αποτέλεσε το έναυσμα του πολέμου.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.