Heineken: Έως 6.000 απολύσεις παγκοσμίως λόγω δύσκολων συνθηκών στην αγορά μπίρας – ertnews.gr

Heineken: Έως 6.000 απολύσεις παγκοσμίως λόγω δύσκολων συνθηκών στην αγορά μπίρας - ertnews.gr


Περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Heineken, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο επιχειρεί να μειώσει το κόστος και να ενισχύσει την παραγωγικότητά της, εν μέσω πιέσεων στην παγκόσμια αγορά μπίρας.

Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει μεταξύ 5.000 και 6.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, επικαλούμενη «δύσκολες συνθήκες της αγοράς».

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε επιτάχυνση της παραγωγικότητας «σε μεγάλη κλίμακα», με στόχο σημαντική εξοικονόμηση κόστους, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Heineken, Ντολφ βαν ντεν Μπρινκ, δήλωσε ότι η εταιρεία παραμένει επιφυλακτική ως προς τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς μπίρας.
«Εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί στις προβλέψεις μας βραχυπρόθεσμα όσον αφορά τις συνθήκες της αγοράς», σημείωσε.

Ο ίδιος είχε προκαλέσει έκπληξη τον Ιανουάριο ανακοινώνοντας ότι θα αποχωρήσει από την ηγεσία της εταιρείας έπειτα από σχεδόν έξι χρόνια. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους δήλωσε ότι αισθάνεται «ανάμεικτα συναισθήματα» για την αποχώρησή του, αναγνωρίζοντας ότι ηγήθηκε της επιχείρησης «σε μια ταραχώδη οικονομική και πολιτική περίοδο».

«Προτεραιότητά μου για τους ερχόμενους μήνες είναι να αφήσω την Heineken στην ισχυρότερη δυνατή θέση», πρόσθεσε.

Πτώση πωλήσεων και προβλέψεις για το 2026

Η Heineken, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο μετά την AB InBev, κατέγραψε το 2025 μείωση 2,4% στον συνολικό όγκο πωλήσεων μπίρας, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να καταγράφονται στην Ευρώπη και την Αμερική.

Για το 2026, η εταιρεία εκτιμά ότι τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη θα κινηθούν σε αύξηση μεταξύ 2% και 6%.

Με έδρα το Άμστερνταμ, η Heineken απασχολεί περίπου 87.000 εργαζομένους παγκοσμίως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων