16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας


Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα.

 

Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Στόχος και του 16ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2025

Η Έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του.

 

Το 16ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο

Παράλληλα µε το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, διοργανώνεται και το 16ο Συνέδριο για το Μέλι και τα Προϊόντα Μέλισσας, με θέμα:  «Η Σημασία της Σωστής Διατροφής των Μελισσών».

5ος Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας

5ος Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας αποτελεί μέσο ανάδειξης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μελιού. Η διατήρηση αλλά και η βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού μελιού καθιστά σημαντική την οργανοληπτική αξιολόγηση του τελικού προϊόντος και των βασικών του χαρακτηριστικών. Για την διενέργεια του διαγωνισμού θα συσταθεί ομάδα καταρτισμένων και έμπειρων γευσιγνωστών από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την αξιολόγηση του μελιού και των χαρακτηριστικών του. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε δείγμα θα φέρει ειδικό κωδικό, με κρυμμένη τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής. Η αξιολόγηση θα αφορά το σύνολο των χαρακτηριστικών για κάθε κατηγορία.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η γνωριμία η ανάδειξη του καλύτερου μελιού ανά κατηγορία στην οποία ανήκει και η γνωριμία του καταναλωτικού και εμπορικού κοινού με τον πλούτο και την ποιότητα των ελληνικών μελιών.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων