Ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών το πρόβειο κρέας φυλής Ορεινό Ηπείρου δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών το πρόβειο κρέας φυλής Ορεινό Ηπείρου δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του κοινού εγχειρήματος «Ηπειρωτική Γαστρονομία» που τρέχουν από κοινού η Περιφέρεια Ηπείρου, το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Ένωση Γαστρονομίας Ηπείρου και το Σωματείο Εστιατορίων «Παμβώτις» το περασμένο Πάσχα προωθήθηκαν στην αγορά επώνυμα πρόβατα της φυλής Ορεινό Ηπείρου (κυρίως Μπούτσικο), μέσω επιλεγμένων κρεοπωλείων με το Σωματείο Κρεοπωλών Ιωαννίνων.

Εν συνεχεία, με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ζήτησε την άποψη των καταναλωτών που αγόρασαν και κατανάλωσαν Ορεινό Ηπείρου  για το συγκεκριμένο κρέας έναντι του «συμβατικού» που αγόραζαν μέχρι πρόσφατα από εισαγόμενες φυλές. Τα αποτελέσματα, τα οποία φαίνονται και στον παρακάτω πίνακα, απέδειξαν πως η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών έδειξε προτίμηση στο Ορεινό Ηπείρου σε όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που μελετήθηκαν.

Μάλιστα, οι καταναλωτές φαίνεται να υποδεικνύουν την προτίμηση τους στο επώνυμο κρέας (κατά 92,85%) και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερο (κατά 92,86%) για ένα ποιοτικό «Ηπειρωτικό» τρόφιμο αν το βρουν διαθέσιμο στην αγορά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων