Φον ντερ Λάιεν για τη διασύνδεση Αιγύπτου–Ελλάδας: Τέτοια έργα ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και για τις δύο ηπείρους

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάπτυξης υποδομών που στοχεύει στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας
Ιδιαίτερη αναφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου-Ελλάδας έκανε στην ομιλία της στη Σύνοδο για το Μέλλον της Ενεργειακής Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 24 Απριλίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια τόσο της Ευρώπης όσο και της Αφρικής.
Η διασύνδεση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο ευρωπαϊκό σχέδιο ανάπτυξης υποδομών που στοχεύει στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και στη σύνδεση των ενεργειακών αγορών μέσω διακρατικών έργων. «Αναπτύσσουμε και υποστηρίζουμε έργα όπως η διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, τα οποία ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και για τις δύο ηπείρους» υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν.
Η αναφορά αυτή επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία του έργου GREGY και ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακής πύλης της Ευρώπης για την εισαγωγή καθαρής ενέργειας από τη Βόρεια Αφρική.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.