Υποβαθμίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ακτινιδίου η πρώιμη κοπή – Fresher

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο κ. Έξαρχος η πρόωρη συγκομιδή των ακτινιδίων έχει ως αποτέλεσμα τα προϊόντα που φτάνουν στους καταναλωτές να είναι ξινά, σκληρά και άγευστα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην υπονόμευση του προϊόντος, αφού υπάρχει η πιθανότητα να μην τα αγοράσουν ξανά. Παράλληλα, αυτή την περίοδο το φυτό συνεχίζει να παίρνει βάρος, οπότε οι παραγωγοί που συγκομίζουν πρόωρα μπορεί να έχουν οικονομικό κόστος από τη μείωση των στρεμματικών αποδόσεων, και την απώλεια βάρους περίπου 15-20%.
Άξιο αναφοράς είναι ότι το πράσινο Ακτινίδιο κατέχει σήμερα, το 0,5 % παγκοσμίως όλων των φρούτων, όταν τα εσπεριδοειδή για παράδειγμα κατέχουν το 21%, άρα η προοπτική του είναι τεράστια. Επίσης, εάν σκεφτούμε, ότι το ακτινίδιο είναι ένα “Super” Food, το οποίο έχει το πλεονέκτημα να διατηρείται πολύ στο ψυγείο, και παράλληλα το αποτύπωμά του σε φυτοφάρμακα είναι χαμηλό, δηλαδή ψεκάζετε ελάχιστα, διότι εκ φύσεως έχει λίγες ασθένειες και εχθρούς. Άρα η ζήτηση του θα αυξάνει συνεχώς και συγχρόνως η τιμή του.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.