Τ. Μπαρτζώκας: Οριστική λύση στο πρόβλημα των παραδοσιακών αμβυκούχων για τη χρήση καύσιμης ύλης

Τ. Μπαρτζώκας: Οριστική λύση στο πρόβλημα των παραδοσιακών αμβυκούχων για τη χρήση καύσιμης ύλης


Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών Α1141 (ΦΕΚ Β’ 5465/13.10.2025) για την τροποποίηση του κανονιστικού πλαισίου που αφορά τους παραδοσιακούς αμβυκούχους, η οποία δίνει οριστική λύση σε ένα τεχνικό, αλλά ουσιαστικό ζήτημα, που προκαλούσε αναστάτωση στον κλάδο, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξ΄έδωσε ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας.

«Με τη ρύθμιση, επιλύεται μια πρακτική εκκρεμότητα που ταλαιπωρούσε τους μικρούς αποσταγματοποιούς και διασφαλίζεται ότι η παραδοσιακή απόσταξη μπορεί να συνεχιστεί με ασφάλεια, νομιμότητα και σεβασμό στην παράδοση» τονίζει ο βουλευτής ο οποίος για το συγκεκριμένο θέμα είχε πριν λίγες ημέρες συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Κώτσηρα, στην οποία τέθηκε αναλυτικά το ζήτημα, μεταφέροντας την αγωνία και τις ανάγκες των αμβυκούχων.

 «Η παραδοσιακή απόσταξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγροτική οικονομία, τον πολιτισμό και την ταυτότητα της υπαίθρου. Η πρόσφατη απόφαση δίνει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα των αμβυκούχων και επιβεβαιώνει ότι όταν τα αιτήματα είναι δίκαια και τεκμηριωμένα, η Πολιτεία ανταποκρίνεται. Η καρδιά της υπαίθρου θα συνεχίσει να χτυπά δίπλα στα καζάνια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο κ. Μπαρτζώκας.

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων