Τρίκαλα: Στην φυλακή ο 18χρονος μητροκτόνος – Ζητείται ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη
Προσωρινά κρατούμενος, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε την Παρασκευή ο 18χρονος που ομολόγησε την δολοφονία της μητέρας του στα Τρίκαλα. Ο νεαρός θα οδηγηθεί στην φυλακή για την μητροκτονία, υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Ο καθ’ ομολογίαν δράστης οδηγήθηκε το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων, όπου απολογήθηκε ενώπιον των δικαστικών Αρχών για την δολοφονία της μητέρας του με πετσέτα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας την περασμένη Τρίτη.
Αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης
Μετά την απολογία του, οι συνήγοροι του 18χρονου, Νικόλαος Κ. Μίστρας και Νικόλαος Αθ. Αλεξίου, υπέβαλαν αίτημα για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης σε δημόσιο ψυχιατρικό κατάστημα, σύμφωνα με το άρθρο 200 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Όπως υπογράμμισαν, είναι απαραίτητο να εξεταστούν σε βάθος οι πραγματικές συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.
Η υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη ενώ αναμένεται η απόφαση σχετικά με τη διενέργεια της ψυχιατρικής εξέτασης.
Δήλωση των συνηγόρων
«Από το σύνολο των στοιχείων της υπόθεσης προέκυψε η επιτακτική ανάγκη διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης του κατηγορουμένου σε δημόσιο ψυχιατρικό κατάστημα, σύμφωνα με το άρθρο 200 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Η υπεράσπιση εκτιμά ότι το αίτημα αυτό θα γίνει πλήρως αποδεκτό, προκειμένου να αναδειχθούν και να φωτιστούν οι πραγματικές αιτίες και τα δεδομένα της τραγικής αυτής υπόθεσης με τον ορθό τρόπο.»
Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

