Το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ υιοθέτησε 25 κυψέλες μελισσών

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ υιοθέτησε 25 κυψέλες μελισσών


Όπως το νερό αποτελεί θεμελιώδη πηγή ζωής για κάθε οργανισμό, έτσι και οι μέλισσες αποτελούν θεμέλιο για την ισορροπία ολόκληρων οικοσυστημάτων. Χωρίς αυτές δεν υπάρχει επικονίαση, ούτε η βιοποικιλότητα και η αφθονία τροφής που στηρίζουν τη ζωή στον πλανήτη. Παράλληλα, το νερό είναι απαραίτητο και για την ίδια τη λειτουργία της κυψέλης, καθώς οι μέλισσες το χρησιμοποιούν για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και την ανάπτυξη του γόνου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη των μελισσών και την ενεργή συμβολή τους στην επικονίαση και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής. Πρόκειται για έναν κύκλο ζωής που συνδέει τη φύση με τους πιο πολύτιμους πόρους της.

Τη φροντίδα των υιοθετημένων μελισσών έχει αναλάβει ο μελισσοκόμος Κώστας Καλαπούτης, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας, ο οποίος διασφαλίζει την ορθή διαχείριση των κυψελών και την ευημερία των αποικιών.

Με την υλοποίηση της υιοθεσίας αυτής η ΘΕΟΝΗ ενισχύει έμπρακτα τη δέσμευσή της για την προστασία της φύσης και την προώθηση δράσεων που συμβάλλουν ενεργά στη βιωσιμότητα και την ισορροπία των οικοσυστημάτων, αναγνωρίζοντας πως το νερό όπως και οι μέλισσες αποτελεί θεμέλιο για τη ζωή στον πλανήτη.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων