Το ΕΡΤnews στην Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας – Πρωτοφανείς κατολισθήσεις με πτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο – ertnews.gr
Πρωτοφανές χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι, το φαινόμενο των μεγάλων και επικίνδυνων κατολισθήσεις που εκδηλώθηκαν και συνεχίζονται στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, στην Κέρκυρα. Το έδαφος είναι τόσο σαθρό, λόγω των συνεχόμενων έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή από τον Νοέμβριο, με αποτέλεσμα μεγάλοι βράχοι να πέφτουν στο οδικό δίκτυο. Στο χωριό Λάκωνες, κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα, αποκολλήθηκαν τρεις μεγάλοι βράχοι, οι οποίοι έπεσαν στο οδόστρωμα στην είσοδο του χωριού. όπως μεταδίδει από το σημείο ο Γιάννης Ανδριώτης.

Νέα πτώση βράχου σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας, με αποτέλεσμα να κλείσει ξανά ο δρόμος. Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τις μπουλντόζες να επιχειρούν να απομακρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερες πέτρες μπορούν από το οδικό δίκτυο. Προβλήματα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις που επιδεινώθηκαν το τελευταίο διήμερο έχουν παρουσιαστεί σε πολλά σημεία το οδικού δικτύου τόσο στο βόρειο, όσο και στο νότιο συγκρότημα, όπως στο χωριό Ζυγός όπου 100 περίπου μέτρα του επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν υποστεί καθίζηση σε μεγάλο μέρος τους.


«Η ασφάλεια των κατοίκων δεν μπορεί να στηρίζεται στην τύχη»
«Η ασφάλεια μας δεν μπορεί να στηρίζεται στην τύχη», τονίζει η επιχειρηματική Ένωση της περιοχής με ανακοίνωση της και ζητά άμεση έναρξη διαλόγου για προσωρινή αποσυμφόρηση και ολοκληρωμένη αναπτυξιακή αναβάθμιση του κυκλοφοριακού της Παλαιοκαστρίτσας.
Η επιχειρηματική ένωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «Ευτυχώς, για ακόμη μία φορά, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ωστόσο, η ασφάλεια κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών δεν μπορεί να στηρίζεται στην τύχη. Το περιστατικό ανέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο τα διαχρονικά και πλέον οξυμένα προβλήματα της περιοχής: την επικινδυνότητα της υφιστάμενης οδικής πρόσβασης, την εξάρτηση από έναν μοναδικό οδικό άξονα και την κρίσιμη έλλειψη εναλλακτικής οδού διαφυγής.
Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, η μοναδική οδική πρόσβαση προς/από την Παλαιοκαστρίτσα διακόπηκε. Την ίδια χρονική περίοδο χρειάστηκε να προσεγγίσει ασθενοφόρο το τέρμα της Παλαιοκαστρίτσας για παραλαβή έκτακτου περιστατικού και η διακομιδή πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή περιπολικού έως τη «Λα Γκρότα».
Πρόκειται για ένα γεγονός που αποδεικνύει ότι σε συνθήκες ανάγκης, η πρόσβαση υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης μπορεί να καταστεί επισφαλής ή και ανεπαρκής».
Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




