Το ελαιόλαδο, σύμμαχος της υγείας και της απόδοσης στον αθλητισμό

Το ελαιόλαδο, σύμμαχος της υγείας και της απόδοσης στον αθλητισμό


Όπως έγραψε ο εξειδικευμένος ενημερωτικός ιστότοπος Olimerca, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ισπανική Διεπαγγελματική Ελαιολάδου (Interprofesional del Aceite de Oliva Español) υποστήριξε τη διοργάνωση της ποδηλατικής κούρσας Clásica de Jaén Paraíso Interior, η οποία, μέσα σε τρεις ημέρες, ανέδειξε το ελαιόλαδο ως βασικό στοιχείο του ενδιαφέροντος για τους φίλους του αθλήματος από όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ισπανίας, καθώς και για την ανάδειξη των σημαντικών οφελών του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην υγεία.

Η διευθύντρια της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, Τερέζα Πέρες, τόνισε τη σημασία του ελαιολάδου στη διατροφή των αθλητών, χαρακτηρίζοντάς το ως “το λίπος του αθλητισμού και του αθλητή, είτε πρόκειται για επαγγελματία είτε για ερασιτέχνη”. Επισημαίνοντας τις ευεργετικές του ιδιότητες, ανέφερε ότι περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά, βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης και αποτελεί ένα εξαιρετικό διατροφικό στοιχείο που πρέπει να ενσωματωθεί στη διατροφή μας.

Στο ίδιο πνεύμα, η προπονήτρια της γυναικείας εθνικής ομάδας ποδηλασίας δρόμου, Χέμα Πασκουάλ, υπογράμμισε ότι “δεν υπάρχει διατροφή αθλητή χωρίς ελαιόλαδο”. Μάλιστα, δήλωσε ότι σε κάθε αγώνα η ομάδα της έχει πάντα μαζί της ελαιόλαδο, καθώς αποτελεί αναντικατάστατο στοιχείο της διατροφής τους.

Η σημασία του ελαιολάδου στη διατροφή των αθλητών επιβεβαιώθηκε και από τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας νεανίδων, οι οποίες κατέκτησαν τη νίκη στο ομαδικό της UCI Copa de las Naciones Jaén Paraíso Interior. Όπως ανέφερε ο ιστότοπος Olimerca, η Ιρένε Μορένο, μέλος της ομάδας, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το λατρεύω. Μάλιστα, ο πατέρας μου μου το κάνει δώρο κάθε Χριστούγεννα. Με αυτό λέω τα πάντα. Είμαι φανατική του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου”.

Η Interprofesional εκμεταλλεύτηκε το διεθνές ενδιαφέρον για τη διοργάνωση, προωθώντας την κουλτούρα του ισπανικού ελαιολάδου στους δεκάδες δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν την περιοχή. Σε συνεργασία με το Κέντρο Ερμηνείας Ελαιοκομίας και Ελαιολάδου της Úbeda, διοργανώθηκε γευσιγνωσία με τη συμμετοχή είκοσι δημοσιογράφων. Υπό την καθοδήγηση της Τερέσα Πέρες και του γευσιγνώστη Αλφόνσο Φερνάντεθ, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δύο από τις πιο χαρακτηριστικές μονοποικιλίες της Ισπανίας, την Picual και την Arbequina. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα εργαστήριο κοκτέιλ, που ανέδειξε τη μοναδική ευελιξία του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στη γαστρονομία.

Η επιτυχία της Clásica de Jaén Paraíso Interior δεν ανέδειξε μόνο το άθλημα της ποδηλασίας, αλλά και τη βαθιά σύνδεση του ελαιολάδου με την υγεία, τη διατροφή και την αθλητική απόδοση, ενισχύοντας τη φήμη του ως πολύτιμο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και του αθλητικού κόσμου.

Πηγή εικόνας: https://clasicajaen.com/en/2022/11/17/gran-fondo-jaen-paraiso-interior-2023-english/#

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων