Σωτήρια κρούση κινδύνου από τον πρέσβη ε.τ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο

Μασσαλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά Τυνήσιος μετανάστης που μαχαίρωσε τουλάχιστον 4 άτομα


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, προκειμένου να επισπεύσει την ένταξη της Ουκρανίας, πρότεινε κατάργηση την ομοφωνίας για το άνοιγμα των διαπραγματευτικών κεφαλαίων.

Ο πρέσβης ε.τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, εντόπισε άμεσα τον κίνδυνο δημιουργίας προηγούμενου, το οποίο και θα έσπευδε να εκμεταλλευτεί η Τουρκία στις αντίστοιχες διαπραγματεύσεις της. Γι’ αυτό και στη συνέχεια, σε άρθρο του, που δημοσιεύτηκε την 1η Οκτωβρίου στο Geopolitico, εναντιώθηκε στην πρόταση του κ. Αντόνιο Κόστα.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας τάχθηκε, άμεσα, όπως ήταν αναμενόμενο, εναντίον της κατάργησης της ομοφωνίας (να υπενθυμίσω ότι πρόκειται για το «κακό παιδί» της ΕΕ. επειδή υποστηρίζει, απτόητος, τα συμφέροντα της χώρας του).

Στην κατάληξη τού περί ου ο λόγος άρθρου, ο κ Χρυσανθόπουλος επισημαίνει: «Οι Έλληνες αναμένουμε, ορθότερα απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ορθώσει το ανάστημά της και να απορρίψει την πρόταση ειδικής πλειοψηφίας για τα κεφάλαια, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος δημιουργίας προηγούμενου».

Ευτυχώς, το άρθρο του κ. Χρυσανθόπουλου, (όπως διαπιστώνεται από σχετικό άρθρο της Εστίας της 2 Οκτωβρίου) έσωσε την κατάσταση αφού, τελικά, Ελλάδα και Κύπρος (και κάποια άλλα κράτη-μέλη) τάχθηκαν εναντίον της πρότασης Κόστα.

Τέλος καλό, όλα καλά. Αλλά γιατί να χρειάζεται να υποδεικνύουν τα αυτονόητα ενσυνείδητοι Έλληνες εκτός των εκάστοτε αρμοδίων;

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων