Σχέδια Βελτίωσης: Προς κατάργηση το 30% της ίδιας συμμετοχής – Τι γίνεται με τους πυρόπληκτους • Έλληνας Αγρότης
Για τη νέα πρόσκληση στα Σχέδια Βελτίωσης μίλησε στη Βουλή ο Κώστας Τσιάρας, με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε από τον βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ, Νεοκλή Κρητικό.
Σύμφωνα με όσα είπε ο ΥΠΑΑΤ, εξετάζεται μέχρι στιγμής η κατάργηση του 30% συμμετοχής με ίδιους πόρους στην επένδυση ως κριτήριο επιλεξιμότητας του υποψήφιου, ενώ παράλληλα προς διατήρηση βαίνει η πρόβλεψη υπέρ των πυρόπληκτων παραγωγών στη μοριοδότηση.
Αναλυτικά η απάντηση του Κώστα Τσιάρα:
«Πράγματι στην προδημοσίευση των επερχόμενων σχεδίων βελτίωσης υπάρχει, ως προϋπόθεση επιλεξιμότητας, η δήλωση κύκλου εργασιών τουλάχιστον ίσου με το 30% της ιδίας συμμετοχής του επενδυτικού σχεδίου. Το όριο αυτό σχεδιάζεται να καταργηθεί.
Ως προς τη μοριοδότηση πυρόπληκτων περιοχών, είναι ένα μέτρο που έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν. Κατά την κατάρτιση της νέας βαθμολογίας, θα εξεταστεί η διατήρησή του».
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.



