ΣΥΡΙΖΑ: «Η ελληνική κοινωνία πρέπει να προστατευτεί από την προπαγάνδα του κ. Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: «Να παραιτηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη»


Η Κουμουνδούρου για τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού για το ποιος βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη και την αποκάλυψη του Inside Story

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος από το βήμα της Βουλής να αποδώσει την πάνδημη κινητοποίηση για τα συλλαλητήρια, σε bots και σχέδια δήθεν σκοτεινών δυνάμεων. Επικαλέστηκε ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας EU Reporter που έκανε λόγο για συντονισμένη επιχείρηση κινητοποίησης μέσω ρωσικών bots», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ψέμα του όμως έχει κοντά ποδάρια, αφού η δημοσιογραφική έρευνα του Inside Story αποκάλυψε, πως “η EU Reporter αποτελεί ένα μέσο, γύρω από τη δεοντολογία του οποίου εγείρονται σοβαρά ερωτήματα. Η ειδησεογραφική πλατφόρμα έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής στο παρελθόν από έγκριτα ΜΜΕ, όπως οι New York Times και το Politico, για δημοσίευση πληρωμένων άρθρων υπέρ κυβερνήσεων και εταιρειών, χωρίς να το δηλώνει”» σημειώνει, επισημαίνοντας ότι «παράλληλα, αναφέρουν πως ως bots παρουσιάστηκαν γνωστές σατιρικές σελίδες ή λογαριασμοί Ελλήνων κωμικών» και ότι «ο δε συντάκτης του άρθρου “πηγή Μητσοτάκη” δεν μπορεί να εντοπιστεί».

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε, πως πρέπει “να προστατεύσουμε την ακεραιότητα του δημοσίου διαλόγου”. Ωστόσο, η ελληνική κοινωνία πρέπει να προστατευτεί από την προπαγάνδα του. Ειδικός στις υποκλοπές, ειδικός στα bots, ειδικός στη συγκάλυψη. Ακατάλληλος πλέον να κυβερνά», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων