Στόχος η δημιουργία ενιαίου υποβάθρου για ενίσχυση οινοτουρισμού

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υφυπουργός, κ. Σταμενίτης εστίασε στις δράσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ΥΠΑΑΤ για την ανάδειξη του Οινοτουρισμού, τονίζοντας πως δεν αποτελεί απλώς μία εναλλακτική μορφή τουρισμού, αλλά έχει τη δυναμική ώστε να μεταμορφώσει και να ενισχύσει έναν τοπικό προορισμό
Ο Υφυπουργός τόνισε πως το ελληνικό κρασί πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια σκηνή οίνου και ποτών, καταγράφοντας εξαιρετική παρουσία, γεγονός που, όπως ανέφερε «μας ωθεί στο να αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του κλάδου, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε να περιμένουμε περισσότερα στο μέλλον για την οινοπαραγωγή, που αποτελεί ένας από τους βασικότερους πυλώνες τους πρωτογενούς τομέα»
Ο κ. Σταμενίτης επεσήμανε ότι οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουν στο επίκεντρο την ενίσχυση του αμπελοοινικού κλάδου και ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποιούνται μέσα από το Πρόγραμμα LEADER, με στόχο την Οργάνωση και την προβολή Οινοτουρισμού
Αναφερόμενος τέλος, στο Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας που έχει εκπονηθεί για την ενίσχυση του κλάδου, επεσήμανε πως στοχεύει στη δημιουργία ενός ενιαίου υπόβαθρου, πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί ο Οινοτουρισμός, ως μια από τις ισχυρές διεθνώς μορφές εναλλακτικού τουρισμού, ενώ παράλληλα θα συνδυαστεί η αγροτική παραγωγή με την πολιτιστική ταυτότητα κάθε τόπου.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.