Στο δίκτυο καστανοπαραγωγικών δήμων ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Στο δίκτυο καστανοπαραγωγικών δήμων ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας


Δίκτυο καστανοπαραγωγικών δήμων πρόκειται να δημιουργηθεί. Στο δίκτυο αυτό, θα συμμετάσχει και ο δήμος της Βόρειας Κυνουρίας. Ο δήμος, συμμετείχε και σε τηλεδιάσκεψη εργασίας για τη δημιουργία του δικτύου. Στόχος είναι να στηριχθεί η καλλιέργεια της καστανιάς και η προσπάθεια των παραγωγών, στη δύσκολη αυτή εποχή.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου της περιοχής Γιώργου Καμπύλη, στη συνάντηση συμμετείχαν διάφοροι δήμοι, όπως αυτοί της Αγιάς, του Ολύμπου, των Τεμπών κλπ. Το δίκτυο, θα προσπαθήσει να στηρίξει την καλλιέργεια, να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις, να προβάλει το κάστανο, να ανοιχτεί σε αγορές του εξωτερικού.

Έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με την αγορά της Ιταλίας, καθώς και με δίκτυο δήμων της Ιταλίας, ώστε να ξεκινήσουν οι συνεργασίες. Ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας, εκτός του τουρισμού, έχει να επιδείξει και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα και για το λόγο αυτό, θα στηρίξει τη δημιουργία του δικτύου αυτού. Αρκετές περιοχές του Πάρνωνα, καλλιεργούν το κάστανο. Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα, η παραγωγή να είναι μικρή και να έχει κλονιστεί η καλλιέργεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων