Σε Χάγη και Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις συνόδους κορυφής ΝΑΤΟ και ΕΕ

Τι αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 24 Ιουνίου στη Χάγη, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παρακαθήσει στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν των ηγετών το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας.
Αύριο Τετάρτη 25 Ιουνίου ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής «Global Summit: Health & Prosperity through Immunisation» που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Gavi και το Ίδρυμα Gates.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ αναμένεται να τονίσει ότι η Ελλάδα ξοδεύει παραπάνω από το 3% του ΑΕΠ της στην άμυνα και ανήκει στον σκληρό πυρήνα των χωρών της Συμμαχίας που έχουν υπερβεί τη νατοϊκή δέσμευση που είναι σήμερα 2% του ΑΕΠ.
Όσον αφορά στην κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή θα επαναλάβει ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο και τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έτσι ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να αποφευχθεί μια περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση, η οποία, μπορεί να έχει και οικονομικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία και για την πορεία του πληθωρισμού.
Ο κ. Μητσοτάκης προϊδέασε γείτονες και εταίρους για την στάση που θα κρατήσει η χώρα μας στο μεταναστευτικό με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νότια σύνορά μας και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Λιβύη. Η χώρα μας αναμένεται να κρατήσει σκληρή στάση στο θέμα αυτό και όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα σταλούν προληπτικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης ενώ όπως υπογράμμισε δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές για το ποιος μπαίνει στην χώρα μας.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.