Σε δύο χρόνια πολλά µπορούν να γίνουν

Η έγκριση στις 14 Ιουλίου του νέου επταετούς προϋπολογισµού των 2 τρις της ΕΕ ήταν χαοτική. Η συνάντηση των επικεφαλής των επιτελείων των επιτρόπων -γνωστή ως Hebdo- κράτησε ένα τριήµερο. Οι συνοµιλίες διακόπτονταν και επανεκκινούσαν απότοµα λόγω διαφωνιών, φυσικά και για την ΚΑΠ. Παραµονές της πρότασης, ο ίδιος ο επίτροπος Προϋπολογισµού της Φον ντερ Λάιεν, Πιοτρ Σεραφίν, «δεν είχε ιδέα» για τον περίπλοκο τύπο που θα καθορίσει πόσα θα λάβει κάθε χώρα. Όπως και να ‘χει, η µάχη για να «σφραγίσει» προµηνύει σκληρές συνοµιλίες µε τις 27 πρωτεύουσες και, όπως είπε και η Φον ντερ Λάιεν, θα χρειαστούν έως δύο χρόνια για να εγκριθεί.
-Τι παρακινεί τους καταναλωτές να επιλέξουν ελαιόλαδο και πώς διαφέρουν οι συνήθειές τους µεταξύ της Μεσογείου, της Αµερικής και της Κεντρικής Ασίας; Το ∆ιεθνές Συµβούλιο Ελαιολάδου (IOC) ανέλυσε τις αλλαγές στη συµπεριφορά των καταναλωτών σε 13 χώρες.
-Η µελέτη δείχνει ότι, αν και το ελαιόλαδο εξακολουθεί να είναι πολύ παρόν στη διατροφή χωρών όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, οικονοµικοί παράγοντες και η αλλαγή γενεών θέτουν σε κίνδυνο την τακτική χρήση του.
-Οι άνθρωποι µε χαµηλό εισόδηµα επιλέγουν φθηνότερα λίπη, ενώ οι νέοι είναι λιγότερο προσκολληµένοι στο προϊόν, παρά το γεγονός ότι το συνδέουν µε την υγεία και τη βιωσιµότητα.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.