Πλησιάζει η ενημερωτική εκδήλωση για τους MOAH

Πλησιάζει η ενημερωτική εκδήλωση για τους MOAH


Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται μια πολύ σημαντική εκδήλωση για όλους όσοι ασχολούνται με το ελαιόλαδο και την παραγωγή του.

Η ελαιοκομία, ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, βρίσκεται αντιμέτωπη με σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν την ασφάλεια και την ποιότητα του ελαιολάδου.

Η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) διοργανώνει μια ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα με στόχο την ενημέρωση και τον ανοικτό διάλογο γύρω από το ζήτημα των Αρωματικών Υδρογονανθράκων Ορυκτελαίων (MOAH), την επίδρασή τους στον κλάδο και τις προτεινόμενες λύσεις. Με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, φορέων, εκπροσώπων της Πολιτείας και επαγγελματιών του ελαιολάδου, η εκδήλωση αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια ανάδειξης των κινδύνων αλλά και των δυνατοτήτων για θωράκιση της ελληνικής παραγωγής.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

16:30 – 17:00 Προσέλευση

17:00 – 17:10 Χαιρετισμός Υφυπουργού ΑΑΤ – Γιάννης Ανδριανός

17:10 – 17:25 «Οι νέες προκλήσεις για την προστασία της ελιάς και των προϊόντων της» – Άντζελα Γκερέκου, π. Υφυπουργός Τουρισμού-Πολιτισμού, π. Πρόεδρος ΕΟΤ.

17:25 – 17:35 Χαιρετισμός Προέδρου ΣΕΒΙΤΕΛ – Κώστας Κουτσιούμπης

17:35 – 17:55 «Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες των Ορυκτών Ελαίων (ΜΟΑΗ)» – Κωνσταντίνος Α.Δημόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας & Χημείας Τροφίμων, τ. Δ/ντης Εργαστηρίων Βιοχημείας & Χημείας Τροφίμων, Τμήματος Χημείας, Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της 4E

17:55 – 18:10 «Ελαιοκαλλιέργεια – Ελαιοτριβείο – Εμπόριο – Τυποποίηση, με τους Επιστήμονες και την Πολιτεία, για την Ποιότητα του Ελληνικού Ελαιολάδου» – Γεωργία Κυριακοπούλου, Γενική Γραμματέας Συνδέσμου Παραγωγής, Εμπορίας & Τυποποίησης Ελληνικού Ελαιολάδου (ΣΥ.Π.Ε.Τ.Ε.ΕΛ.), Έμπορος χύδην ελαιολάδου, Μέλος Hellas Oil A.E.

18:10– 18:30 «Επιμολυντές Ελαιολάδου» – Έφη Χριστοπούλου, Χημικός εμπειρογνώμων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ελαιογευσιγνώστρια

18:30 – 18:45 «Ελαιοκομικός τομέας Πελοποννήσου και ποιότητα λαδιού. Ένας συνεχής αγώνας δρόμου» – Γιώργος Μπουραζάνης, Διευθυντής ΔΑΟΚ Πελοποννήσου

18:45 – 19:30 Συζήτηση – Προτάσεις

Στον συντονισμό ο Βασίλης Ζαμπούνης, Πρόεδρος της 4Ε

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων