Πάλι με πίσω σκέψεις οι παροχές στους αγρότες
Υιοθετούν µία µετά την άλλη οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ µέτρα για να λειανθεί η αγροτική ασφυξία από τις αναταράξεις που φέρνει ο πόλεµος στη Μέση Ανατολή. Γαλλία και Ισπανία ρίχνουν γενναία αγροτικά πακέτα και διευκολύνσεις. Και η χώρα µας ανακοίνωσε επιχορήγηση 15% στα τιµολόγια για λιπάσµατα, κρατώντας όπως λέει εφεδρείες [σ.σ. εκλογικές;] για κάτι περισσότερο αν δυσκολέψουν τα πράγµατα. Το θέµα είναι ότι από εδώ και πέρα που ξεκινούν οι εαρινές σπορές είναι κρίσιµο και απαιτούνται γενναίες και όχι φειδωλές παρεµβάσεις απέναντι σε ένα παραγωγικό κόσµο που µετρά εδώ και αρκετό καιρό απώλειες στο εισόδηµα του.
– Σωρευτικός ο αντίκτυπος για την αγροτική κοινότητα λένε οι Copa-Cogeca, από τις διαδοχικές συµφωνίες της ΕΕ, µε τη γεωργία να θεωρούν ότι χρησιµοποιείται για άλλη µια φορά για την εξασφάλιση κάποιων εµπορικών στόχων.
– Μετά τη Mercosur, το ντηλ µε την Αυστραλία, φέρνει σηµαντικές δασµολογικές παραχωρήσεις σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τοµείς για την ΕΕ όπως το βοδινό και πρόβειο κρέας, τη ζάχαρη και το ρύζι.
– Η Copa-Cogeca πιστεύει ότι τα πιθανά οφέλη αυτής της συµφωνίας παραµένουν δυσδιάκριτα, ακόµη και για το κρασί, καθώς οι Αυστραλοί εξαγωγείς είναι πιθανό να δουν περισσότερα οφέλη λόγω κατάργησης δασµών.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




