Ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί την Ουγγαρία στις 2 Απριλίου παρά το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει το ΔΠΔ εις βάρος του

Ο Ορμπάν έχει καταδικάσει δριμύτατα την απόφαση του δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντάς την «επαίσχυντη»
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται να επισκεφθεί την Ουγγαρία στις 2 Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του, παρά το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Νετανιάχου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν και άλλους ανώτερους Ούγγρους αξιωματούχους προτού επιστρέψει στο Ισραήλ στις 6 Απριλίου. Ο Ορμπάν απηύθυνε πρόσκληση στον Νετανιάχου παρά το ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ που εκδόθηκε πέρυσι. Ο ίδιος έχει καταδικάσει δριμύτατα την απόφαση του δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντάς την «επαίσχυντη».
Το ΔΠΔ έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Νετανιάχου και για τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ για φερόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για εγκλήματα πολέμου σε σχέση με την στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα, που ξεκίνησε όταν το ένοπλο παλαιστινιακό κίνημα επιτέθηκε στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.