Ο Μπέλιγχαμ το γκολ, ο Κορτουά την νίκη, 1-0 η Ρεάλ την Γιουβέντους

Στον πίνακα των σκόρερ γράφτηκε το όνομα του Μπέλιγχαμ, MVP του αγώνα ψηφίστηκε ο Γκιουλέρ, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι το 1-0 της Ρεάλ επί της Γιουβέντους στη Μαδρίτη οφείλεται σε κάποιον άλλο: Τον τερματοφύλακά της Κουρτουά που θύμισε τις περσινές εκπληκτικές του εμφανίσεις.
Courtois é o líder em defesas (64) entre todos os goleiros da Champions League desde a última temporada. 🇧🇪🧤 pic.twitter.com/M9wlZbGG6B
— R10 Score (@R10Score) October 22, 2025
Ο Βέλγος τερματοφύλακας με τις επεμβάσεις του ήταν αυτός που διατήρησε την ηρεμία στη «βασίλισσα» μέχρι να σκοράρει. Και το βασικότερο ήταν η… απάντηση στις περισσότερες επεμβάσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα, το Ντι Γκρεγκόριο. Είχε 35 επαφές με την μπάλα και αποφασιστικές επεμβάσεις ο Κουρτουά.
Ο Μπέλιγχαμ στο 57′ έδωσε τη λύση για τη Ρεάλ που είχε 28 τελικές στον αγώνα, αλλά η Γιουβέντους τις κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει.
Ρεάλ: Κουρτουά, Βαλβέρδε, Μιλιτάο, Ασένσιο (88′ Γκαρσία), Καρέρας, Ντίας (84′ Μασταντουόνο), Τσουαμενί, Γκιουλέρ (74′ Καμαβινγκά), Βινίσιους (84′ Γκαρσία), Μπέλιγχαμ, Εμπαπέ.
Γιουβέντους: Ντι Γκρεγκόριο, Γκάτι, Ρουγκάνι, Κέλι, Καλούλου, Τουράμ (62′ Κονσεϊσάο), ΜακΚένι, Καμπιάσο (88′ Κόστιτς), Κουπμάινερς (74′ Λοκατέλι), Γιλντίζ (74′ Οπέντα), Βλάχοβιτς (75′ Ντάβιντ).
Βαθμολογία
Θέσεις 1-8, απευθείας πρόκριση στους «16»
Θέσεις 9-24, αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στους «16»
Θέσεις 25-36, αποκλεισμός
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.