Ο Άδωνις αποκαλεί «αχαΐρευτους» όσους κρατούν όρθιο το ΕΣΥ – Νέο βίντεο-ντροπή

Ο Άδωνις αποκαλεί «αχαΐρευτους» όσους κρατούν όρθιο το ΕΣΥ - Νέο βίντεο-ντροπή


Στον κόσμο της πολιτικής αλαζονείας, υπάρχουν στιγμές που ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι παρατηρητές μένουν άναυδοι. Η τελευταία «θεραπευτική» συνταγή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την κρίση του ΕΣΥ είναι μια τέτοια στιγμή: Αντί για κρεβάτια, γιατρούς και φάρμακα, ο κ. Γεωργιάδης προτιμά να μοιράζει… βρισιές σε όσους διαμαρτύρονται.

«Δεν παν να φωνάζουν οι διάφοροι αχαΐρευτοι», δηλώνει με την χαρακτηριστική του κομψότητα ο υπουργός Υγείας, μιλώντας για τους γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν την… αξιοκαταδίκαστη συνήθεια να διεκδικούν κανονικές συνθήκες εργασίας και επαρκές προσωπικό για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών.
Η ειρωνεία κόβει σαν… νυστέρι: Ο ίδιος άνθρωπος που έχει καταφέρει να φέρει την ελληνική δημόσια υγεία στην ουρά της Ευρώπης, τολμά να χαρακτηρίζει «αχαΐρευτους» εκείνους που παλεύουν καθημερινά να κρατήσουν ζωντανό το σύστημα που αυτός έχει καταστρέψει.

Φαίνεται πως ο κ. Γεωργιάδης έχει ανακαλύψει μια επαναστατική μέθοδο διοίκησης: Αντί να λύνει προβλήματα, τα… ποστάρει στα social media με μια δόση κυνισμού που θα ζήλευαν ακόμη και οι πιο έμπειροι influencers. Γιατί να χτίζεις νοσοκομεία όταν μπορείς να φτιάχνεις videos στο TikTok;

Το γεγονός ότι σε κάθε επίσκεψή του σε νοσοκομείο υπάρχουν διαμαρτυρίες, φαίνεται να μην τον προβληματίζει καθόλου. Αντίθετα, τον εμπνέει για νέες «δημιουργικές» ύβρεις κατά των υγειονομικών. Μάλλον θεωρεί ότι η θερμή υποδοχή που του επιφυλάσσουν οι εργαζόμενοι είναι… ένδειξη επιτυχίας.

Η Eurostat και οι «Αχαΐρευτες» Στατιστικές

Όπως επισημαίνει και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, τα στοιχεία της Eurostat τοποθετούν την Ελλάδα στην τελευταία θέση στην πρόσβαση σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Προφανώς, αυτά τα στοιχεία είναι επίσης… αχαΐρευτα. Όπως αχαΐρευτο είναι και το γεγονός ότι οι Έλληνες πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη από την τσέπη τους για υγεία.

Μήπως η Eurostat συνεργάζεται με τους «αχαΐρευτους» γιατρούς και νοσηλευτές για να δυσφημίσει το… λαμπρό έργο του υπουργού;

Αυτό που κάνει ακόμη πιο προσβλητικό το βίντεο του κ. Γεωργιάδη είναι η χρονική συγκυρία. Τον έβδομο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, με το ΕΣΥ να καταρρέει και τους πολίτες να αναγκάζονται να στραφούν μαζικά στην ιδιωτική υγεία, ο υπουργός βρίσκει τον χρόνο να… βρίζει όσους διαμαρτύρονται.
Είναι η ίδια αλαζονεία που επέδειξε και κατά την πανδημία, όταν οι ίδιοι «αχαΐρευτοι» υγειονομικοί έσωσαν τη χώρα από την κατάρρευση. Τότε τους χειροκροτούσαμε από τα μπαλκόνια. Σήμερα τους χαρακτηρίζει… αχαΐρευτους.

Η διάγνωση είναι σαφής: Ο υπουργός Υγείας πάσχει από οξεία περίπτωση υπερεκτίμησης των ικανοτήτων του. Η θεραπεία είναι εξίσου σαφής, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζεται σε αυτή τη χώρα με την ταχύτητα που θα έπρεπε.
Στο μεταξύ, οι «αχαΐρευτοι» γιατροί και νοσηλευτές θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους, σώζοντας ζωές παρά τις αντιξοότητες. Γιατί κάποιοι άνθρωποι, ακόμη και όταν τους βρίζουν, δεν παύουν να είναι… ανθρώπινοι.

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων