Μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας ο Κ. Τσιάρας

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Επιβλαβών Οργανισμών


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2025 στο Λουξεμβούργο.

 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2028-2034, με αντικείμενο την πράσινη αρχιτεκτονική και τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό αγροδιατροφικό μοντέλο. Θα εξεταστούν οι νομοθετικές προτάσεις της Επιτροπής και η συνολική επισκόπηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Παράλληλα, οι υπουργοί θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση των αγορών γεωργικών προϊόντων, ιδίως σε σχέση με τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ενώ επί τάπητος θα βρεθούν οι αλιευτικές δυνατότητες στη Βαλτική Θάλασσα για το 2026, στο πλαίσιο της προσπάθειας για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας σχετικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, οι υπουργοί θα εξετάσουν τους κανόνες της ΕΕ για τη βιώσιμη διαχείριση των ιχθυαποθεμάτων και την πρόληψη της υπεραλίευσης.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, επίσης, ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση σχετικά με τις διεθνείς αλιευτικές συμφωνίες.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων