Μεγάλη φωτιά στο Πετρωτό Φθιώτιδας εξελίσσεται σε τρία μέτωπα!
Αργά το βράδυ της Παρασκευής (5/9) ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στο Πετρωτό Δομοκού στη Φθιώτιδα, η οποία πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και έφτασε να εξελίσσεται σε τρία μέτωπα, με την Πυροσβεστική να εκτιμά ότι η κύρια κατεύθυνσή της είναι προς τα δυτικά.
Η φωτιά καίει δασική έκταση ανάμεσα σε Πετρωτό και Αχλαδιά, στα διοικητικά όρια τριών περιφερειακών ενοτήτων:
- Φθιώτιδας,
- Λάρισας και
- Μαγνησίας.
Για τις τιτάνιες προσπάθειες ελέγχου και κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 68 Πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων από 4η και 10η ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα, ενώ παρέχεται συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή πετρωτό Φθιώτιδας. Κινητοποιήθηκαν 68 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων από 4η και 10η ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 5, 2025
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και από τις τρεις περιφερειακές ενότητες, με στόχο τον περιορισμό της περιμέτρου και την αποτροπή νέων αναζωπυρώσεων.
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.