Μεγάλη πολυθεματική εκδήλωση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για τη διατροφή και την αειφόρο ανάπτυξη

Η Άξιον Εκδοτική, υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιολάδου (4Ε), διοργανώνει μια μοναδική πολυθεματική εκδήλωση αφιερωμένη στο ελαιόλαδο και τον καθοριστικό του ρόλο στην προαγωγή της υγείας και της αειφόρου ανάπτυξης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2025, στην Αίθουσα Τελετών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Θησέως 70, Καλλιθέα) Ώρα έναρξης 09:00 π.μ. με χαιρετισμό των Πρυτανικών Αρχών του Χαροκοπείου.
Ο Jaime Lillo, Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) θα ανοίξει τις εργασίες.
Στη συνέχεια, μια σειρά από καταξιωμένους επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους:
- Αντωνία Τριχοπούλου, Ελένη Πέππα και Σωκράτης Γκιπάλης, Ερευνητές της Ακαδημίας Αθηνών – Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης στη Δημόσια Υγεία (ΚΕΕΔΥ), με θέμα: «Κατανάλωση Ελαιολάδου στην Ελλάδα: Χτες, Σήμερα, Αύριο».
- Γεώργιος Μπόσκου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και μέλος της 4Ε, με εισήγηση: «Το ελαιόλαδο στην εστίαση».
- Dr. Παρασκευή (Βίβιαν) Ντετοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, θα μιλήσει για: «Το ελαιόλαδο στην καθημερινή μεσογειακή διατροφή».
- Μαρία Γιαννακούλια, PhD, Καθηγήτρια Διατροφής και Διατροφικής Συμπεριφοράς στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, θα αναπτύξει το θέμα: «Ελαιόλαδο, ο μεγάλος σύμμαχός μας στην επιβράδυνση της γνωσιακής έκπτωσης».
- Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων του ΕΚΠΑ και μέλος της 4Ε, θα παρουσιάσει: «Η ευεργετική δράση του ελαιολάδου στην περιοδοντίτιδα».
- Γεώργιος Κουμπούρης, από το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και μέλος της 4Ε, θα αναφερθεί στο θέμα: «Η αειφορία στην ελαιοκαλλιέργεια».
Μετά τις εισηγήσεις, θα ακολουθήσει η παρουσίαση και γευστική δοκιμή βραβευμένων ελαιολάδων από την αξιολόγηση oliValue 2024/25, καθώς και η τελετή απονομής βραβείων στους διακριθέντες παραγωγούς.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα γεύμα μεσογειακής διατροφής στο φοιτητικό εστιατόριο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των χορηγών:
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.