Μαδούρο: Με χειροπέδες στο δικαστήριο του Μανχάταν
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο μεταφέρεται αυτή τη στιγμή (5/1/2026) στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, φορώντας χειροπέδες και φυλακισμένου ενδυμασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βενεζουελάνος ηγέτης συνοδεύεται από στρατιωτικό προσωπικό και επιβιβάζεται σε στρατιωτικό ελικόπτερο μαζί με τη σύζυγό του, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα του Μανχάταν.
BREAKING: Nicolás Maduro surrounded by heavy security as he is transported to New York City court ahead of his arraignment. pic.twitter.com/2EqrMrNKxe
— Fox News (@FoxNews) January 5, 2026
Η μεταγωγή πραγματοποιείται με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς το ελικόπτερο που τον μεταφέρει συνοδεύεται από δεύτερο αεροσκάφος συνοδείας.
Ο Μαδούρο, κατά του οποίου οι αμερικανικές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες για «διακίνηση ναρκωτικών ουσιών» και «τρομοκρατία», κρατείται από το Σάββατο σε σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Υόρκης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σύλληψή του ακολούθησε στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Καράκας, την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


