Λίγα φέτος τα 8.55 ευρώ για την ψίχα φυρανιάς, σημαντικές οι ζημιές από τον παγετό – Fresher

του Γιάννη Ρούπα
Πολλά κοινά µε τη σεζόν του 2021 µοιράζεται η φετινή για την καλλιέργεια αµυγδάλου, µε τις ζηµιές από τους εαρινούς παγετούς να έχουν σε ορισµένες περιοχές αποδεκατίσει την παραγωγή σε ποσοστό κοντά στο 95%. ∆εν είναι λίγες οι περιπτώσεις στην Θεσσαλία που κτήµατα που µπορούσαν να δώσουν 70 και 80 τόνους κόκκαλο, βγάζουν αυτές τις µέρες 2 και 3 τόνους φέτος. Μία από τις ζώνες που φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα είναι ο Αλµυρός Μαγνησίας, ενώ και στην πρώιµη Λαµία, οι ζηµιές είναι κάπως περιορισµένες.
«Μετά τις 15 Σεπτεµβρίου θα αρχίσει η εµπορική δραστηριότητα», εξηγεί ο Θύµιος Κασούµης, πρόεδρος του συνεταιρισµού ALMOLAND, σηµειώνοντας πως «σηµαντικό ρόλο θα παίξουν και οι τιµές εισαγωγής από Ισπανία και Τουρκία». Πάντως, µε τα σηµερινά δεδοµένα, η εισαγωγή από Ισπανία για αποδεκτής ποιότητας φυρανιά βγαίνει πάνω από 7 ευρώ, µε την ελληνική ψίχα να διεκδικεί τελικά επάξια τα 8,5 µε 9,0 ευρώ το κιλό.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.