Κύπρος: Επιχείρησε να κάψει το Τρόοδος επειδή… ξέχασαν τα γενέθλια του
Ένα απίστευτο αλλά και εξοργιστικό περιστατικό σημειώθηκε στο Τρόοδος της Κύπρου, όταν 32χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για εμπρησμό, με κίνητρο – σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε – το γεγονός ότι κανείς δεν θυμήθηκε τα γενέθλιά του.
Ο ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή του για έξι ημέρες. Εναντίον του κατατέθηκε μαρτυρία πολίτη που τον είδε να πετάει αντικείμενο στην άκρη του δρόμου, κοντά σε κατασκήνωση, όπου αργότερα εντοπίστηκε στερεό πετρέλαιο. Η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα από διερχόμενο πολίτη, αποτρέποντας πιθανή τραγωδία στην καρδιά του δάσους Τροόδους.
«Με αυτό το αντικείμενο τέθηκε η φωτιά εσκεμμένα. Αντιλαμβάνεστε τι θα μπορούσε να συμβεί αν ξέφευγε η πυρκαγιά», ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, υπογραμμίζοντας -σύμφωνα με το alphanews.live- τη σοβαρότητα της υπόθεσης.
Κατά την ανάκρισή του, ο 32χρονος φέρεται να παραδέχτηκε ότι μετά τη δουλειά του, απογοητευμένος από την έλλειψη εορταστικού κλίματος για τα γενέθλιά του, μετέβη στο Τρόοδος για να «ηρεμήσει». Υποστήριξε ότι πέταξε τρία αποτσίγαρα στον δρόμο, αλλά χωρίς πρόθεση να προκαλέσει φωτιά.
Ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής, Νίκος Λογγίνος, σχολίασε: «Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα από τις τελευταίες συλλήψεις είναι ότι συμπολίτες μας, λόγω προσωπικών προβλημάτων, θεωρούν λύση να βάζουν πυρκαγιές. Είναι φαινόμενο που χρειάζεται ανάλυση από ειδικούς».
*Φωτογραφία X @mytroodos
Δείτε επίσης:
Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.